Kredi ve Burslar Ne Zaman Ödenecek? KYK Tarih Verdi! - Son Dakika
Ekonomi

Kredi ve Burslar Ne Zaman Ödenecek? KYK Tarih Verdi!

Kredi ve Burslar Ne Zaman Ödenecek? KYK Tarih Verdi!

Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) öğrenim kredisi ve burs alan öğrencilerle ilgili beklenen haber geldi. Peki KYK bursları ne zaman yatacak? İşte öğrenim kredisi ve burs ücretleri ödeme tarihi...

05.12.2016 15:27  Güncelleme: 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kredi ve Yurtlar Kurumu, burs başvurusu yapan ve burs almaya hak kazanan öğrenciler için açıklamada bulundu.Öğrenciler KYK burslarının ne zaman yatacağını merakla bekliyorlardı. KYK burslarının ne zaman yatacak sorusunun cevabı yapılan duyuruyla verildi.

KREDİ VE YURTLAR KURUMU'NDAN (KYK) AÇIKLAMA

Kredi ve Yurtlar Kurumu'dan açıklama; Terörle Mücadele Kanunu kapsamında köyleri boşaltılan öğrencilere sağlanmakta olan burs önceliği 29 Ekim 2016 Tarihinde Yayınlanan 676 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin YEDİNCİ BÖLÜMÜNDE, Çeşitli ve Son Hükümler Başlığı Altında yer Alan 89. madde ile yürürlükten kaldırılmıştır.

2016/2017 eğitim-öğretim dönemi için ilk defa burs/kredi başvurusunda bulunup kurumumuza 3713 sayılı terörle mücadele kanunu kapsamında belge gönderen öğrencilerimizin bu belgeleri, ilgili öncelik kaldırıldığı için kabul edilmemiş; öğrenciler, öncelik durumu olmaksızın değerlendirmeye alınmıştır.


"ÖDEME EĞİTİM BİTİNCEYE KADAR DEVAM EDECEKTİR"

Söz konusu KHK'nın 90. maddesi uyarınca hâlihazırda Terörle Mücadele Kanunu kapsamında öncelikli olarak burs almakta olan öğrencilerin burs ödemeleri, mevzuat hükümlerine göre normal eğitim süreleri bitinceye kadar devam edecektir. Bu öğrencilerimizin ayrıca herhangi bir işlem yapmalarına gerek bulunmamaktadır.

KREDİ VE BURSLAR NE ZAMAN ÖDENECEK?

İlk defa müracaatta bulunmuş olup taahhütname onay işlemlerini tamamlayan ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerimizin ilk ödemeleri aralık ayı itibariyle ekim, kasım ve aralık olmak üzere üç ay olarak yatırılacaktır. Öğrenciler TC KİMLİK numarasının son hanesine göre burs/kredilerini çekebileceklerdir.


KYK ÖDEME TABLOSU

T.C. Kimlik numarasına göre ödeme işlemi;

0 İle Bitenler Ayın 6'sı itibariyle
2 İle Bitenler Ayın 7'si itibariyle
4 İle Bitenler Ayın 8'i itibariyle
6 İle Bitenler Ayın 9'u itibariyle
8 İle Bitenler Ayın 10'u itibariyle

Değerli öğrencilerimiz,

Burs/kredi ödemeleri, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından başvurularınıza istinaden mevzuat çerçevesinde Ziraat Bankası aracılığı ile yapılmaktadır.

Son Dakika Ekonomi Kredi ve Burslar Ne Zaman Ödenecek? KYK Tarih Verdi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement