Kremlin Devlet Sarayı Kuğu Gölü Balesi? - Son Dakika
Güncel

Kremlin Devlet Sarayı Kuğu Gölü Balesi?

Kremlin Devlet Sarayı Kuğu Gölü Balesi?

80 Kişilik dev ekip Türkiye'de Dünya balesinin seçkin klasiği Kuğu Gölü, Rusya'nın en önemli bale topluluğu Kremlin Balesi performansıyla IEG Live ve Sa Organizasyon işbirliğiyle İstanbullu sanatseverlerle buluştu.

24.05.2015 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

80 Kişilik dev ekip Türkiye'de

Dünya balesinin seçkin klasiği Kuğu Gölü, Rusya'nın en önemli bale topluluğu Kremlin Balesi performansıyla IEG Live ve Sa Organizasyon işbirliğiyle İstanbullu sanatseverlerle buluştu. Çaykovski'nin ünlü şaheseri, Rusya ile Türkiye'nin diplomatik ilişkilerinin 95. yılı çerçevesinde İstanbul'dan sonra, 25 Mayıs Pazartesi günü Ankara'da 'perde' diyor.

Yazıldığı günden bu yana binlerce kez sahnelenen Pyotr İlyiç Çaykovski'nin ölümsüz eseri 'Kuğu Gölü?, Rus Ulusal Dansçısı Andrey Petrov'un sanat direktörlüğünü ve koreograflığını üstlendiği Kremlin Balesi'nin eşsiz performansıyla ilk kez Türkiye sahnelerine konuk oluyor. Aşkı anlatan en güçlü eserlerden biri olarak sahnelendiği her ülkede milyonlarca kişiyi büyüleyen Kremlin Balesi ile Kuğu Gölü; IEG Live ile Sa Organizasyon işbirliği ve Rusya Büyükelçiliği'nin destekleriyle İstanbullulara 23 Mayıs akşamı büyülü bir seyir keyfi yaşattı.

Gerçek Aşkın Resitali İstanbul'dan sonra 25 Mayıs Pazartesi günü Ankara'da

Kremlin Balesi ile Kuğu Gölü, 23 Mayıs 2015 Cumartesi günü Zorlu PSM'de İstanbullu bale severlerle buluştu. Cemiyet ve sanat dünyasının ünlü simalarının da aralarında bulunduğu binlerce kişi, müzik ve dansın eşsiz uyumuyla görsel bir şölene dönüşen gösteriyi büyük bir hayranlıkla izledi. İstanbul'dan sonra 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü Congresium Ankara'da Ankaralılarla buluşacak olan gösteri bambaşka bir seyir deneyimi sunacak. Kremlin Balesi ile Kuğu Gölü'nün Ankara'daki gösterimlerinin biletleri Biletix'te?

Kuğu Gölü'nün En Özgün Yorumlarından?

Yüz otuz yılı aşkın süredir tüm dünyada en büyük bale topluluklarının önde gelen tercihleri arasında yer alan Kuğu Gölü, Rus besteci Pyotr İlyiç Çaykovski'nin şaheseri olarak biliniyor. Şeytani bir büyücünün lanetiyle kuğuya dönüştürülen Prenses Odette'in hikayesini anlatan eser, gerçek aşkın büyü ile gelen lanetin üstesinden gelişini müzik ve dansın muhteşem birlikteliği ile sahneye taşıyor. Çaykovski'nin hem batı motifleri hem de yerel dans müzikleriyle bezenmiş eserini bu kez, çalışmalarını Kremlin Devlet Sarayı binasında sürdüren ve gösterilerindeki yüksek performanslarıyla tanınan Kremlin Balesi yorumluyor. Hem izleyiciden hem sanat çevrelerinden büyük takdir toplayan deneyimli ekip, 'Gerçek aşk büyüyü bozar' sloganıyla yorumladığı Kuğu Gölü balesi ile Türkiye'de. Dünyanın en seçkin eserlerini, büyüleyici güzellikte gösterileriyle birçok ülkede sahneleyen topluluğun repertuvarında, 'Fındıkkıran', 'Don Kişot', Romeo ve Jüliet', 'Tom Sawyer', 'Korkunç Ivan' gibi eserler yer alıyor.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kremlin Devlet Sarayı Kuğu Gölü Balesi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement