Kremlin: Rusya'nın Suriye'deki Operasyonları Türkiye ile İlişkilerine Zarar Vermeyecek - Son Dakika
Güncel

Kremlin: Rusya'nın Suriye'deki Operasyonları Türkiye ile İlişkilerine Zarar Vermeyecek

Dha DIŞ HABER - Rusya Devlet Başkanı Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya'nın Suriye'deki operasyonlarının Türkiye ile ilişkilerinin kötüleşmesine sebep olmayacağını, iki ülkenin işbirliğinin güçlü bir temele sahip olduğunu bildirdi.

05.10.2015 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER -

Rusya Devlet Başkanı Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya'nın Suriye'deki operasyonlarının Türkiye ile ilişkilerinin kötüleşmesine sebep olmayacağını, iki ülkenin işbirliğinin güçlü bir temele sahip olduğunu bildirdi.

Peskov konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye ile ikili ilişkilerimiz çok güçlü bir temele dayanıyor" ifadesini kullandı.

Peskov şu şekilde devam etti:

"Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etme olayına değinirsek, Büyükelçimiz Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı ve kendisine nota verildi. Notada kontrol edilecek iddialar yer alıyor."

-RUSYA, TÜRKİYE'YE AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Rusya Büyükelçiliği Basın Müşaviri İgor Mityakov, Rusya'nın Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmesiyle ilgili olay hakkında açıklama yaptığını bildirdi.

Mityakov Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, bu konu hakkında gerekli açıklamaların Rusya tarafından Moskova Türkiye Büyükelçiliği'ne yapıldığını belirtti. Mityakov, "Rus savaş uçağı Türk hava sahasını ihlal etti" dedi.

Bugün Türkiye Dışişleri bakanlığı, Rus savaş uçağının Türkiye hava sahasını ihlal ettiğini bildirmişti. - Peskov

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kremlin: Rusya'nın Suriye'deki Operasyonları Türkiye ile İlişkilerine Zarar Vermeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement