Kreş öğrencilerinden Gazze'ye yardım - - Son Dakika
Güncel

Kreş öğrencilerinden Gazze'ye yardım -

İnegöl'de faaliyet gösteren özel bir kreşte eğitim gören öğrenciler biriktirdikleri harçlıklarını Gazze'ye ulaştırması için İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) ve İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) üyelerine teslim etti.

24.07.2014 21:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl'de faaliyet gösteren özel bir kreşte eğitim gören öğrenciler biriktirdikleri harçlıklarını Gazze'ye ulaştırması için İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) ve İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) üyelerine teslim etti.

Gazze için Sani Konukoğlu Cami önünde kurulan yardım standı önüne gelen yaklaşık 25 öğrenci, ellerinde 'Çocuklar ölürken değil uyurken sessiz olunur', 'Müslüman Müslüman'ın kardeşidir, ona yardımını kesmez, ona yalan söylemez, ona zulmetmez', 'Dünya'da bir tane bile çocuk mutsuz olduğu sürece büyük icatlar ve ilerlemeler hiçtir' yazılı dövizler taşıdı.

Bazı öğrenciler ise üzerine dileklerini yazdıkları kutu ile kumbaralarını Gazze'ye yolladı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) ve İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) Başkan yardımcısı Burak Kılınç, yaptığı açıklamada gösterdikleri duyarlılıktan dolayı öğrencilere ve ailelerine teşekkür etti.

Kreş öğrencilerinin Gazze'ye destek vermek adına biriktirdikleri harçlıklarını Gazze'ye ulaştırmak adına kendilerine teslim ettiğini ifade eden Kılınç, ''Bunların bu yaştaki bu duyarlılıklarına teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Ailelerine, öğretmenlerine, kreşin sahibine biz çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın duyarlı olması bizi mutlu ediyoruz. Bizim gelecek nesillerimiz bunlar. Buna çok önem veriyoruz. Bunun bir örnek olmasını istiyoruz. Yardımın büyüğüne küçüğüne bakmıyoruz. Önemli olan insanların karşı tarafı, kardeşini düşünmesi. Şu anda Gazze acılar içinde. Bu çocuklarımızda Gazze'yi düşünerek, gözyaşları içerisinde buraya geldiler. Hepsinden Allah razı olsun.'' dedi.

Çocukların harçlıklarından 810 TL'lik bir yardım topladıklarını ifade eden Kılınç, şöyle konuştu:

''Bizim için çok büyük rakam bunlar. Bu çocuklarımızın Gazze'yi düşünmesi bize yetiyor. Biz maddi paraları bir şekilde bulabiliyoruz ancak nesillerine bu Gazze davasının aktarımı kolay oluyor. Dolayısıyla bize verilen paranın miktarı bu büyük paralarla ölçülmez. Bu toplanan para yine de çok büyük para. Çünkü biz bu rakamları çoğu insandan alamıyoruz. Ama bu çocukların Gazze'yi düşünmesi bizim için yeterli.''

Kreş müdürü Merzuka Ersin ise Gazze'nin içinde bulunduğu bu durumdan özellikle çocuklara dikkat çekmek için böyle bir şey düzenlemek istediklerini ifade ederek, ''Bunda çocuklarımızın katkısı çok büyük. Buraya gelmeden önce inanın çok heyecanlılardı. Çocuklarımız Gazze için hazırladıkları şiirleri de okuyacak. Dualarımız Gazze ile. İnşallah bu çıkışımızla herkesin dikkatini çekmiş oluruz. Diğer kardeşlerimizde böyle duyarlılık gösterirler.'' şeklinde konuştu.

Öğrenciler daha sonra Gazze için hazırladıkları şiirleri okudu.

Kreş öğrencilerinden Gazze\'ye yardım -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kreş öğrencilerinden Gazze'ye yardım - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement