Kriptolu Telefonu Dinlenen İsimler Açıklandı - Son Dakika
Güncel

Kriptolu Telefonu Dinlenen İsimler Açıklandı

Kriptolu Telefonu Dinlenen İsimler Açıklandı

164 kriptolu telefondan 80'inin dinlenildiği tespit edildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in de telefonu dinlenmiş.

31.07.2014 08:46  Güncelleme: 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında kriptolu telefon soruşturmasına ilişkin çarpıcı ayrıntılar aktardı.

Yazılımı TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen devletin stratejik birimlerinin kullandığı 164 adet kriptolu telefonun dinlendiği ortaya çıkmıştı. Skandal olayı yakından takip eden Selvi, bu kez dinlenen isimleri köşesine taşıdı.

Yazar, şimdiye kadar 80'inin dinlenildiği tespit edilebildiğini diğerlerinin dinlenilmediği anlamına gelmediğini yazdı.

KRİPTOLU TELEFONLAR DİNLENDİ, SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Cumhurbaşkanı Gül ile Emniyet Genel Müdürü'nün kullandığı telefonlarla ilgili dinleme henüz tespit edilemediğini aktaran Selvi, soruşturmanın seyrini böyle özetledi:

"25 Aralık operasyonundan sonra Başbakan Erdoğan'ın kriptolu telefonlardan yaptığı görüşmeler, paralel yapı tarafından montajlanarak servis edilince, devletin kriptolu telefonlarının dinlenildiği ortaya çıkmıştı.

Bunun üzerine TÜBİTAK'ta geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Kriptolu telefonların yazılımını yürüten TÜBİTAK Başkan yardımcısı Hasan Palaz görevden alındı. Palaz'ın yurtdışına kaçtığı söyleniyor.

164 TELEFONDAN 80'İ DİNLEMİŞ

Devamını Sanayi Bakanı Fikri Işık anlattı.

TÜBİTAK uzmanlarının TİB'de yaptığı çalışmalar sonucunda 30-40 defa silinen hard disklerdeki bilgi kırıntılarından kriptolu telefonların dinlenildiği tespit ediliyor. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın TİB'e yaptığı baskın sırasında hard disklerin imajları alınıyor. TÜBİTAK uzmanlarının TİB'deki incelemelerinde elde ettiği sonuçlar ile imajlar karşılaştırılınca kriptolu 164 telefondan 80'inin dinlenildiği tespit ediliyor.

"ORGANİZE BİR YAPI VAR"

Dinlemeler TİB'de yapılmış ama Sanayi Bakanı Fikri Işık'a göre, 'Bir kriptolu telefonun dinlenebilmesi için işin içinde TÜBİTAK'ın, Emniyetin, TİB'in, hatta bazen yargının olması gerekiyor. Şimdi bunlar da birbirlerini rüyalarında tanımadılar herhalde. Organize bir yapının olduğu su götürmez bir gerçek."

İŞTE DİNLENEN İSİMLER

Peki kimler dinlendi? Soruşturmayı yakından tekip eden Selvi, listede öne çıkan isimleri yazdı.

İşte o liste:

"Meclis Başkanı Cemil Çiçek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

Bakanlar Kurulu üyeleri.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel

Kara kuvvetleri Komutanı Org. Hulusi Akar

Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Akın Öztürk

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu

Jandarma Genel Komutanı Org. Servet Yörük

Genelkurmay 2. Başkanı Org. Yaşar Güler

GENELKURMAY'A 30 KRİPTOLU TELEFON TAHSİS EDİLMİŞ

Genelkurmay'a 30 adet kriptolu telefon tahsis edilmiş. Silinmeye çalışılan belgelerde 15'inin dinlenildiği tespit edilmiş. Genelkurmay Başkanlığı, Kuvvet Komutanlıkları ve Ordu Komutanlıkları da kriptolu telefon kullanıyor.

HAŞİM KILIÇ DA DİNLENMİŞ

Askeri ve siyasi hedefler dışında telefonu dinlenilen bir isim var. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç.

Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümünde geçmiş müktesebatına ters düşen konuşmasıyla gündeme gelen Haşim Kılıç'ın kriptolu telefonunun dinlenildiği tespit edildi.

MGK GENEL SEKRETERİNİ DE DİNLEMİLER

Tabi bu arada MGK Genel Sekreteri Muammer Türker de telefonu dinlenilen isimlerden birisi. MGK gündemini hazırlayıp, MGK toplantılarının çalışmalarını yürüten bir isim Muammer Türker. O dinlenilmesin de kim dinlenilsin?"

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kriptolu Telefonu Dinlenen İsimler Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • ismet inönü: ne yaparsanız yapın bu chp iktidar olamaz o kadar ak gider gök gelir siz yine muhalefet 8 11 Yanıtla
  • lalaru: akp yi dinlediniz yolsuzluk var diye tamam arkadaş hadi bunu kabul ettik tsk niçin ve kimin için dinlediniz 13 0 Yanıtla
  • kalem: kendileri bile dinleme diyor kimse montaj demiyor, halbuki kasetler çıkmadan bile montaj diyorlardı. haklıyı haksızı Allah biliyor er geç ortaya çıkar 5 1 Yanıtla
  • ahmet güzelsoy: bulut inşaatın sahibi temel bulut inşaatlarında 6 kat üzerinden 10 kat satış yaparak insanları kandırıyor amacı daire satmak değil para toplamak temel bulut insanların karşısına cııkmıyortelefonlara mine denilen kadın çıkıyor mine de mahalle ağzıyla konuşup mahkemeye gidin diyor temel bulut paralarımızı çep etti ortalıkta yok ölümü hak eden insanları kandırıp paraları cep edip kaçan TEMEL BULUTMU MAHALLE KARISI EDSIYLA İNSANLARLA DALGA GECİP KOVAN MİNE Mİ 2 1 Yanıtla
  • hacı: hani montajdı hacı 3 0 Yanıtla
  • vatandas: Ne gerizekalı insanlar mevcut yada kendi istedigi gibi anlayan. Dinlenildi fakat montaj deniliyor. Dİnlemenin yazıya dökülmüş halidir tape. MOntaj burda başlar. tapeleri istedigi gibi yazabilrsin. Montaj oldugu burda söyleniyor. Ya cahilligi bırakın yada fazlaa akıllılıgı 2 0 Yanıtla
  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.


Advertisement