Kristal Elma Festivali Yine Yaratıcılıkları Zorladı - Son Dakika
Güncel

Kristal Elma Festivali Yine Yaratıcılıkları Zorladı

Kristal Elma Festivali Yine Yaratıcılıkları Zorladı

Kristal Elma Festivali, 5 – 7 Ekim tarihlerinde Uniq İstanbul ve Volkswagen Arena'da gerçekleşti.

11.10.2016 10:01  Güncelleme: 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uniq İstanbul ve Volkswagen Arena'da 5-7 Ekim tarihlerinde gerçekleşen festival, bu yıl da yerli ve yabancı ünlü konuşmacıların katıldığı yoğun bir programla kreatif endüstri temsilcilerinin buluşma noktası oldu. Bu yıl 4. kez düzenlenen Kristal Elma Festivali 94oturum, 173 konuşmacı ve 15 binin üzerinde katılımcı ile gerçekleşti. Gupse Özay'ın sunuculuğunda 5- 6 Ekim tarihlerinde gerçekleşen Kristal Elma Yarışması'nda ise sektörün en iyi işleri değerlendirildi ve 150 ödül sahiplerini buldu.

28 yıllık bir iletişim geleneği olan Kristal Elma Yarışması, son 4 yıldır dünya ölçeğinde bir festival haline geldi.

Volkswagen Arena içindeki ana salon dahil toplam 5 salonda gerçekleşen paralel oturumlarda 15 binin üzerinde katılımcı ağırlandı. Üç gün boyunca, Kreativitenin Davos'u sayılan Kristal Elma'da yeni akımlar, düşünceler ve teknolojiler tartışıldı.

Kristal Elmaya Aziz Sancar Damga vurdu

Aziz Sancar belgeseli hazırlayan gazeteci Nebil Özgentürk'ün konuğu olarak video konferans yoluyla katılan Nobel Ödüllü bilim adamı Aziz Sancar, konuşmasını izleyenler tarafından gözyaşlarıyla izlendi ve ayakta alkışlandı.

Nebil Özgentürk'ün konuğu olduğu oturuma Amerika'da kurduğu Türk Evi'nden bağlanan Aziz Sancar, katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Nebil Özgentürk'ün "İçinizde ukte kalmış, bunu da hayatımda yapamadım dediğiniz ya da yapabilseydim dediğiniz bir şey var mı" sorusuna Aziz Sancar; "Hayatımda Nobel dahil bütün bilimsel başarılarımı, herşeyimi Türkiye'deki barış için verirdim. Barışı sağlamanın bir yolu olsaydı yapardım, eğer onu başarabilseydim Nobel'den de vazgeçerdim. Nobel'i vermeye hazırım yeter ki ülkeme barış gelsin. Kafamı yoran üzen hep bu olmuştur. Türkiye'de terörün bitmemesi içimde ukte" yanıtını verdi.

Kristal Elma'nın Oku Mete Gazoz'dan

İhlas Eğitim Kurumları öğrencisi millî okçu Mete Gazoz, Kristal Elma Festivali'ne katılarak gösteri atışı yaptı. Rio Olimpiyatları'nda göstermiş olduğu performansla bütün dünyanın dikkatini çeken Gazoz, gösteri atışlarından hedefe konulan Kristal Elma'yı tam isabetle vurdu. Henüz 17 yaşında olmasına rağmen ulusal ve uluslararası turnuvalarda elde etmiş olduğu başarılarla şimdiden okçuluk dünyasında adından söz ettirmeyi başaran Gazoz'un gösterisi ilgiyle izlendi. Kariyerinde Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları bulunan millî okçu, Kristal Elma'ya konuşmacı olarak katılarak Rio deneyimlerini de anlattı.

Kristal Elma Ödülleri Yine Adından Söz Ettirdi

Bu yıl 28'inci kez düzenlenen Kristal Elma Yaratıcılık Yarışması'nda en iyi işlerin değerlendirildiği iki ödül gecesinin sunuculuğunu Gupse Özay yaptı. Bölge, Doğrudan Pazarlama, Radyo, Açıkhava, Basın, Medya, Uygulamada Mükemmellik, Film - TV & Sinema, Dijital, Kampanyalar ve Entegre Kampanyalar dalında ödüller dağıtıldı. Kristal Elma Yarışması'nda iki günde 11 kategoride toplam 150 ödül takdim edilmiş oldu.

Reklamcılar Derneği tarafından düzenlenen etkinliğin organizasyonu Lift Content Factory tarafından hayata geçiriliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kristal Elma Festivali Yine Yaratıcılıkları Zorladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement