Krizin Benzeri Daha Önce de Yaşanmıştı - Son Dakika
Spor

Krizin Benzeri Daha Önce de Yaşanmıştı

Krizin Benzeri Daha Önce de Yaşanmıştı

Başkan Aziz Yıldırım ve teknik direktör Ersun Yanal arasındaki kriz Fenerbahçe'nin gündemine otururken, Aziz Yıldırım'ın geçmiş yıllarda yol ayrılığı yaşadığı teknik adamlarla yaşadığı süreci Uğur Aktan yazdı.

07.08.2014 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe'de teknik Ersun Yanal ve başkan Aziz Yıldırım arasındaki soğuk rüzgarlar eserken, süreç sarı lacivertli takımın eksi teknik direktörleriyle yaşadığı ayrılıkları akla getirdi. Sarı lacivertli futbolcuların Ersun Yanal tarafından verilen iki günlük izinlerini iptal eden ve medyada yer alan iddialara göre takımın iyi çalışmadığından yakınan başkan Aziz Yıldırım, henüz iki ay önce iki yıllık yeni sözleşme imzaladığı Ersun Yanal'la yaşadığı sürecin benzerini daha önce çalıştığı teknik adamlarla da yaşamıştı.

Joachim Löw

Fenerbahçe'ye oynattığı başarılı ve göze hoş gelen futbolla dikkat çeken Löw'le kaybedilen şampiyonluğa karşın sözleşme uzatılacağını belirten Aziz Yıldırım, o zamanların genç şimdilerinse dünya şampiyonu hocasının, basında yer alan eleştiriler üzerine yaptığı "Benim futbolu bilmediğimi iddia edenlerin futbola uzaklığı Türkiye'nin Avustralya'nın uzaklığından fazla" açıklamasının ardından gelen tepkilere direnememiş ve Löw'le yolları ayırmıştı.

Mustafa Denizli

Takımı bir önceki sezon tıpkı Ersun Yanal gibi şampiyonluğa ulaştıran Mustafa Denizli için, "Ben başkan olduğum sürece bu takımda olacak" diyen Aziz Yıldırım, şampiyonluğun ardndan gelen sezonda tecrübeli teknik adam ile yollarını ayırmış ve takımı Alman Werner Lorant'a emanet etmişti. Mustafa Denizli'nin gönderilmesine neden olan Diyarbakırspor maçı öncesi antrenmanlarda futbolcuların kartopu oynamasına izin vermesi ayrılık sonrası sıkça gündeme gelirken, Aziz Yıldırım'ın takımın iyi çalışmaladığına inanmasının bu kararda etkili olduğu belirtmişti. Fenerbahçe Mustafa Denizli'nin ayrılığı sonrası sezonu şampiyon Galatasaray'ın ardında ikinci sırada tamamlarken, Lorant'la girilen bir sonraki sezon altıncı sırada tamamlanmıştı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Krizin Benzeri Daha Önce de Yaşanmıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement