Kruvaziyer Turizmi Samsun'a Önem Kazandıracak - Son Dakika
Yerel

Kruvaziyer Turizmi Samsun'a Önem Kazandıracak

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kruvaziyer turizmle ilgili çalışmaların Samsun Liman’ına farklı bir önem kazandıracağı bildirildi.

02.04.2014 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kruvaziyer turizmle ilgili çalışmaların Samsun Liman'ına farklı bir önem kazandıracağı bildirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Samsun'daki turizm çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada, Samsun'un uzun süre Karadeniz'i Anadolu'ya bağlayan bir kavşak noktası olarak düşünüldüğü için bugüne kadar içinde barındırdığı kültürel, tarihi ve turistik değerler ikinci planda kaldığını söyledi. Yapılan açıklamada, "Kimileri için Samsun Anadolu'dan Batı Karadeniz'e ya da Doğu Karadeniz'e geçerken kimileri için de geçim sıkıntısıyla daha büyük kentlere, gurbete giderken üzerinden geçilmesi gereken ara istasyonlardan biriydi. Bundan binlerce yıl öncesine dayanan tarihi, Kurupelit mevkisinde son yapılan kazılardan elde edilen kalıntılar ve verilerle birlikte daha da gerilere ötelendi. Samsun'da pek çok kişinin aklının ucuna bile gelmeyecek bir tarih ortaya çıktı. Vezirköprü Oymaağaç'ta kazılar Hititlerin, kutsal kentleri Nerik'i burada inşa ettiklerini göstermiştir. Bafra İkiztepe'de binlerce yıl öncesinde beyin ameliyatlarının yapıldığını bilmek insanı heyecanlandırıyor" denildi.

Tekkeköy Mağaraları'nın yaklaşık olarak 7 bin yıllık bir geçmişi olduğu bildirilen açıklamada, "Tekkeköy mağaralarının Paleolitik döneme uzanan geçmişi, o günden bugüne neredeyse 7 bin yıllık bir yerleşim yeri oluşu, Bafra İkiztepe ve Asarkale'deki kalıntılar, kaya mezarları, Salıpazarı'ndaki neredeyse erişilmez bir yükseklikte oluşturulmuş Garpu Kalesi'nden Amazon kadınlarına kadar ulaşan tarihi, farklı bir mekan ve öğrenme arzusu uyandırıyor insanda. Günümüzde deniz turizminin artık yavaş yavaş doyuma ulaştığını, insanların artık tarih, kültür ve doğa turizmine yöneldiğini görüyoruz. Bu bakımdan daha bir önem taşıyor. Şimdilik Havza 25 Mayıs, Yenimahalle Kılavuz Orman Bölgesi, Havza Kaplıcalar Bölgesi, Ladik Akdağ, Ayvacık, Vezirköprü ve Bafra Kolay, 19 Mayıs Nebiyan turizm merkezi olarak ilan edildi. Çok kısa zamanda bunlara yenilerinin de ekleneceğini biliyoruz. Kentimize gelen turist sayısı gündem güne hızla arttıkça hizmet veren işletmelerimizin sayısı ve hizmet nitelikleri de hızla yükselmeye başladı. Daha düne kadar gelen turisti nerede nasıl ağırlayacağımızı düşünürken şimdilerde 2 adet 5 yıldızlı, 5 tane 4 yıldızlı olmak üzere 20 adet Turizm Belgeli otelimiz bizlerin göğsünü kabartmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Yamaç paraşütçüleri için onlarca yerin olması, doğa yürüyüşleri için sayılamayacak kadar alan olması, yazın çim kayağı, kışın kar kayağının yapılabileceği bir dağımızın, yine pek çok yaylamızın, eşsiz güzellikteki bir kanyonumuzun varlığı, yüzlerce kuşun barındığı kuş cennetlerimiz, su basar ormanlarımız, yılda yaklaşık 500 bin kişinin ziyaret ettiği kaplıcalarımız, baraj göllerimiz, son derece geniş ve kilometrelerce uzanan eşsiz kumsallarımız, denizimiz ve su sporları alanlarımız her geçen gün yerli halkımızın yanında uzaktaki meraklıların da ilgisini çekiyor. Gittikçe artan bu ilgi, turizmcilikle ilgilenen yatırımcılarımızı da bu alana daha çok yatırım yapma açısından yüreklendiriyor. Biz de elimizden geldiğince bu alandaki çalışmaları desteklemeye, yeni seçenekler üretip sunmaya çalışıyoruz. Son günlerde yeniden gündeme gelen kruvaziyer turizmle ilgili çalışmalar da Samsun Limanı'na farklı bir önem kazandıracaktır. Daha çok Ege ve Akdeniz'deki limanlarımızda görüp de imrendiğimiz, neredeyse bir şehir büyüklüğündeki, devasa yolcu ve yük gemilerini artık Samsun'da da konuk edebilmek için hazırlıklar yapıyoruz. Çok kısa bir zamanda da meyvelerini toplayacağımızdan eminiz. Umuyoruz ki, Samsun çok yakın bir gelecekte parmakla gösterilen bir kültür ve turizm merkezi olacaktır." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kruvaziyer Turizmi Samsun'a Önem Kazandıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement