Ksü'de "Haydar Aliyev ve Türk Dünyası" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Ksü'de "Haydar Aliyev ve Türk Dünyası" Konferansı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) tarafından "Haydar Aliyev ve Türk Dünyası" konulu konferans düzenlendi.

03.05.2016 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) tarafından "Haydar Aliyev ve Türk Dünyası" konulu konferans düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleşen programda, şehitler için saygı duruşu, ardından Türk ve Azerbaycan milli marşları okundu.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, burada yaptığı konuşmada, Azerbaycan ile iki devlet bir millet olarak gönülleri her zaman bir olan büyük bir ailenin fertleri olduklarını söyledi.

Dünyada Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkinin az örneği olduğunu ifade eden Rektör Deveci, "Kardeşliği, her türlü mülahazanın, ekonomik yada diplomatik hesabın üzerinde tutan bir birliktelik ve yakınlıktır." dedi.

Deveci, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz günlerde Bakü'de düzenlenmesi gereken Türkiye Azerbaycan Yüksek Düzeyli İşbirliğinin 5. Toplantısı'nın Ankara saldırılarına denk gelmesinden sonra Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyevin 'Ha Ankara ha Bakü ne fark eder siz gelemezsiniz biz geliriz' jestinde bulunmasıdır. Zaten kardeşler arasında başka türlüsü de düşünülemezdi."

Azerbaycan Milletvekili Jale Aliyeva ise, Haydar Aliyev ve Türk Dünyası derken elbette Türk dünyasının diğer büyük bir ismi Atatürk'ü anmamanın mümkün olamayacağını belirtti.

Aliyev ve Atatürk'ün geride bırakılan 20. yüzyılın biri sonlarında birinin de başlarında, büyük bir milleti, bütün bir ülkeyi yok olmaktan ve silinmekten kurtardığına dikkat çeken Aliyeva, "Atatürk'ün ve Haydar Aliyev'in ağzından çıkan her kelime her cümle düşünüyorum ki, değerli gençlerimiz, özellikle sizler için bir yol gösteren, bir istikamet veren, bir dağı tırmanırken yol açan ifadeler kadar değerli olmalı." diye konuştu.

Konferansın ardından, Azerbaycan Milli Bilimler Enstitüsü Profesörü Veli Aliyev'e, Dünya Azerbaycanlılar Kültür Merkezi Başkanı Rasim Memmedov tarafından "Döş Nişanı" takıldı.

KSÜ Rektörü Durmuş Deveci'ye de Rasim Memmedov tarafından teşekkür belgesi verildi.

Program sonunda Azerbaycanlı sanatçılar, konser veridi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ksü'de 'Haydar Aliyev ve Türk Dünyası' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement