Ktb Başkanı Çevik: " Mgk'da Alınan Kararlar Hayati Önem Taşıyor" - Son Dakika
Yerel

Ktb Başkanı Çevik: " Mgk'da Alınan Kararlar Hayati Önem Taşıyor"

Ktb Başkanı Çevik: " Mgk\'da Alınan Kararlar Hayati Önem Taşıyor"

Konya Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı sonucunda alınan kararların milletin huzuru ve vatanın bekası için hayati önem taşıdığını söyledi.

21.07.2016 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı sonucunda alınan kararların milletin huzuru ve vatanın bekası için hayati önem taşıdığını söyledi.

KTB Başkanı Hüseyin Çevik, yaptığı yazılı açıklamada, olağanüstü dönemlerin olağanüstü yönetimlerle bertaraf edileceğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı sonucunda alınan kararların milletin huzuru ve vatanın bekası için hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Türkiye'nin tarihinin en acı ve acımasız bir hainlikle yüzleştiği melun kalkışmayı, milletin sağduyusu, direnci ve kararlığı ve krizin çok iyi yönetilmesiyle bertaraf ettiğini söyleyen Çevik, günlerce meydanlarda demokrasi tutan halkımızın olağanüstü hal kararına da büyük destek verdiğinin altını çizdi. Çevik, "Devletin içine sızmış hainlerin uluslararası şer odaklarının desteği ile kalkıştıkları darbe girişimin siyasal, ekonomik, sosyal olarak tamamen ortadan kaldırılması gerekmektedir. Türkiye olağanüstü bir dönem yaşamaktadır. Bu dönemlerde alınacak kararların hızlı ve dinamik olması gerekmektedir. Halkın iradesine, hukuka, vatandaşımızın hak ve özgürlüklerine yönelik bu tehdidi ortadan kaldırmak için gereken adımların en etkin ve hızlı şekilde atabilmesi için olağanüstü dönemlerin olağanüstü yönetilmesi gereklidir. Anayasal bir düzenleme olan olağanüstü hal uygulamasının Türkiye'nin tekrar normalleşmesi için gerekli olduğuna inanıyoruz. Bu süreçte herkesin duyarlı olması ve sorumlulukla hareket etmesi gerekmektedir" dedi.

Türkiye'nin ekonomik temellerinin darbe girişimine karşı dirençli olduğunu gösterdiğini ifade eden Çevik, uluslararası kredi ve derecelendirme kuruluşu Standard&Poors'un Türkiye'nin kredi notunu düşürmesinin temelleri olmayan bir karar olduğunu söyleyerek, halkımızın iradesine karşı gösterdiği vakarlı duruşu, ekonomik gelişmeye daha çok katkı yaparak uluslararası güç odaklarına da göstereceğine inandığını sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ktb Başkanı Çevik: ' Mgk'da Alınan Kararlar Hayati Önem Taşıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement