Ktff Başkanı Sertoğlu'nun Açıklamaları - Son Dakika
Spor

Ktff Başkanı Sertoğlu'nun Açıklamaları

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu'nun açıklamalarına ilişkin, "Güney Kıbrıs Rum Kesimi Futbol Federasyonu'na (KOP) katılırız açıklaması talihsiz bir açıklama. Haklıyken kendi kendilerini haksız duruma düşüren bir yaklaşım. Bunu kabul etmek mümkün değil" değerlendirmesinde bulundu.

12.02.2015 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu'nun açıklamalarına ilişkin, "Güney Kıbrıs Rum Kesimi Futbol Federasyonu'na (KOP) katılırız açıklaması talihsiz bir açıklama. Haklıyken kendi kendilerini haksız duruma düşüren bir yaklaşım. Bunu kabul etmek mümkün değil" değerlendirmesinde bulundu.

Denktaş, AA muhabirine sıkıntının, KKTC'deki kulüplerin sıkıntısının transfer ücreti ödeyerek kadrosuna kattığı veya altyapısında yetiştirdiği sporcuların hiçbir kurala bağlı olmaksızın, istediklerinde Türkiye'deki Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) gitmeleri olduğunu vurguladı.

Konuyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ile temas halinde olduklarını ifade eden Denktaş, "Buna bir düzenleme getirmeye çalışıyoruz. Sadece transfer dönemlerinde bu yapılabilsin, transfer durumunda eğitim bedeli gibi bir bedel ödensin veya konu iki bakanlık arasında protokolle halledilsin. Bunlarla ilgili birtakım çalışmalarımız var" diye konuştu.

Bu süreçte transferlerin de devam ettiğine dikkati çeken Denktaş, şunları söyledi:

"Bu kulüpleri, çok zora sokuyor. Şampiyonluğa yürüyen kulüpler bir anda yıldız futbolcusunu kaybetmek suretiyle sıkıntı yaşıyor. Bu sıkıntılar var ama ortadan kaldırmanın yolu, 'Ben Rum Federasyonu'na gider, katılırım ha' diye tehdit etmek değildir. Çok talihsiz bir açıklama. Zaten karşı açıklamayı da yaptım. Bizim çalışmalarımız, girişimlerimiz devam ediyor. Mutlaka bir çözüm bulacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Ktff Başkanı Sertoğlu'nun Açıklamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement