KTMM'den Kırım Özsavunması'nı Dağıtma Çağrısı - Son Dakika
Güncel

KTMM'den Kırım Özsavunması'nı Dağıtma Çağrısı

KTMM\'den Kırım Özsavunması\'nı Dağıtma Çağrısı

KTMM Başkanı Rıfat Çubarov, KTMM Divan Kurulunun, Kırım Özsavunması'nın dağıtılması çağrısını içeren bildiriyi kabul ettiğini söyledi.

22.04.2014 22:26  Güncelleme: 22:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Rıfat Çubarov, KTMM Divan Kurulunun, Kırım Özsavunması'nın dağıtılması çağrısını içeren bildiriyi kabul ettiğini söyledi.

Çubarov, Akmescit'te düzenlediği basın toplantısında, Kırım Özsavunması birlikleri mensuplarının, yanlarındaki insanlara karşı kin ve nefret duygusunu taşıyan ama bu duyguyu son günlere kadar saklamak zorunda kalan Kırım toplumu üyeleri olduğunu belirtti.

Çubarov, bu kişilerin son zamanlarda hareketlendiğini ve Kırım yönetiminin desteğiyle Kırım Özsavunması birliklerini kurduklarını kaydetti.

Rıfat Çubarov, Kırım Özsavunması'nın iktidarın desteği ile son günlerde KTMM'nin eski Başkanı, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun Kırım'a girişinin engellenmeye çalıştığını, aracının geceleyin durdurulup kendisine çekildiğini ve son olarak KTMM binasını basıp, orada bulunan kadınlara hakaret edip bina üzerinden Ukrayna bayrağını söküp kendi bayrağını astığını anımsattı.

Çubarov, son olarak bugün, çıkışı sırasında Kırımoğlu'na, Kırım topraklarına 5 yıl süre ile girişini yasaklayan bir metnin imzalatılmaya çalışıldığını bildirdi. Çubarov, bu durumun Kırım iktidarının özünü gösterdiğini belirtti.

3 Mart'ta kaçırılan ve iki hafta sonra ölü bulunan Reşat Ametov'un faillerinin kimliklerinin tespit edilmediğini ifade eden Çubarov, Kırım'da kanunsuzluğun nüks ettiğini dile getirdi.

Çubarov, "Biz Kırım Özsavunması'nın kendi başına hareket ettiğini düşünmüyoruz. Onların arkasında kimin olduğunu bilmiyoruz ama onlara en kirli görev veriliyor. Eğer Kırım toplumu Kırım Özsavunması'nın var olduğu şartlarda yaşarsa biz eski SSCB'nin bazı bölgelerinde yaşanan insan kaçakçılığı, cinayet gibi olaylarla karşılaşırız" dedi.

Rıfat Çubarov, bu durumun toplum içinde korku ve hoşgörüsüzlüğe yol açabileceğini belirterek KTMM Divan Kurulu'nun Kırım Özsavunması'nın dağıtılması çağrısını içeren bildiriyi kabul ettiğini söyledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KTMM'den Kırım Özsavunması'nı Dağıtma Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement