Kto Başkanı Hiçyılmaz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kto Başkanı Hiçyılmaz Açıklaması

Kto Başkanı Hiçyılmaz Açıklaması

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz Ahilik Haftası nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

22.09.2014 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz Ahilik Haftası nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Hiçyılmaz, "Anadolu kültürünün mirası Ahilik Sistemi, ülkemizin ticari ve sosyal dokusunun temellerini oluşturmaktadır" dedi.

Ahilik düzeninde, iş ve meslek ahlakını mecburi kılan kurallar geliştirildiğini kaydeden Hiçyılmaz, "Ahilik, sosyal hayat kadar ekonomik hayatı da yönlendiren, günümüzde halen geçerliliğini koruyan, bugünün şartlarında bile birçok ülkede sağlanamamış adaletli, verimli ve son derece güzel bir sistemi Türk toplumuna kazandırmış bir kültürdür. Ahilik şımarıklığa, israfa, tembelliğe, hırsa ve bencilliğe karşıdır. Yani maddi zenginlik, manevi zenginlikle birlikte olmalıdır" diye konuştu.

Başkan Hiçyılmaz açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:

"Zengin bir kültüre sahip olan milletimiz, Ahilik gibi değerlerini koruyarak, bozulmadan gelecek nesillere aktarabilmiş ender milletlerden biridir. Sosyal ve ekonomik hayatın gelişmesinde önemli yeri olan Ahilik Teşkilatı da, halkımız tarafından günümüze kadar yaşatılagelmiştir. Bu geleneği çağımızın şartlarına uygun hale getirerek devam ettirmek bizlere düşen en önemli görevdir. Bu duygu ve düşüncelerle; iyiyi, doğruyu, güzeli benimsemiş olan Ahilik kurumunu yeni nesillere aktarılması ve öğretilmesi amacıyla, her yıl kutladığımız Ahilik Haftasının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kto Başkanı Hiçyılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement