Kto Başkanı Hiçyılmaz: "Kredilere Dair Karar Büyümeyi Sağlar" - Son Dakika
Yerel

Kto Başkanı Hiçyılmaz: "Kredilere Dair Karar Büyümeyi Sağlar"

Kto Başkanı Hiçyılmaz: "Kredilere Dair Karar Büyümeyi Sağlar"

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yaptığı yazılı açıklama ile Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan kararları değerlendirdi.

23.09.2016 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yaptığı yazılı açıklama ile Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan kararları değerlendirdi. Hiçyılmaz, "Hükümetimizin aldığı bu tür önemli ekonomik kararlar, ticaretin canlanmasına ve ekonomideki büyüme yönlü performansa katkı sağlar." dedi.

Hükümetin ekonomiyi canlandırmak amacıyla alacağı her türlü tedbire destek verdiklerini ifade eden Hiçyılmaz, "Kredi kartları, konut kredileri ve tüketici kredileriyle ilgili kararlardan dolayı hükümetimize teşekkür ederiz. Bu kararların kısa sürede etkisini göstereceği ve ekonomik büyümeye katkıda bulunacağı konusunda umutluyuz." şeklinde konuştu.

Hiçyılmaz, kredi kartında taksit sayısının 9'dan 12'ye çıkarılmasının hem tüketiciyi rahatlatacağını hem de ticari hayata canlılık getireceğini söyledi.

Ticaret hayatında yaşanan sıkıntılar nedeniyle tüccarların zor günler geçirdiğini kaydeden Hiçyılmaz, kredi kartlarında taksit sayısının artırılması ve kredi kartı borçlarına 72 aya kadar yeniden yapılandırma imkanı getirilmesinin piyasaları rahatlatacak bir etken olacağını belirtti.

Konut kredilerinde tüketicinin ödemesi gereken peşinat miktarının yüzde 20'ye indirilmesinin konut satışlarına olumlu yansıyacağını vurgulayan Hiçyılmaz, "Konut kredilerinde bankaların yaptığı faiz indirimleri ve bunun yanı sıra peşinat ödemesindeki oranın düşürülmesi vatandaşların ev sahibi olması için önemli fırsatları doğurmaktadır. Bu kararlar ekonominin lokomotifi konumunda bulunan inşaat sektörünün de canlanmasında olumlu olacaktır." ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kto Başkanı Hiçyılmaz: 'Kredilere Dair Karar Büyümeyi Sağlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement