KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'dan Gazeteciler Cemiyeti'ne Ziyaret - Son Dakika
Yerel

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'dan Gazeteciler Cemiyeti'ne Ziyaret

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yapılan genel kurulda yeniden Kayseri Gazeteciler Cemiyeti başkanlığına seçilen Metin Kösedağ'ı ziyaret etti.

16.05.2016 15:00  Güncelleme: 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yapılan genel kurulda yeniden Kayseri Gazeteciler Cemiyeti başkanlığına seçilen Metin Kösedağ'ı ziyaret etti.

"GAZETECİLİK KUTSAL BİR GÖREV"

Ziyarette konuşan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, gazeteciliğin kutsal bir meslek olduğunu söyledi. Hiçyılmaz, "Gazeteciliğin çok kutsal görev olduğunu bilen biriyim. Özellikle haberin kutsal, yorumun hür olduğunu biliyorum. Haberin verilirken, doğru haberlerin sizler tarafından veriliyor olduğunu görmekten de mutluluk duyuyorum. Zaman zaman haberin veriliş tarzın da sıkıntılar olsa da, buna da sizin bir şekilde önlem alacağınızı düşünüyorum. Haberin kutsal olduğunu bilmemiz gerekir. Çünkü haber gerçekten doğru bir şekilde iletilmesi gereken bir konudur. Bu haberlerin üzerinde yorum yapmanın da hür olduğunu kabul etmemiz gerekir. Herkes bir haber üzerinde ki yorumunu istediği kadar yapmalıdır. Zaten bu zeminin hazır olması gerekir. Kayseri Ticaret Odasıyla alakalı gazetecilerimizin yapmış oldukları yorumların hepsini anlayışla karşılıyoruz. Bunların yapılması gerekir. Eleştirilerin mutlaka olması gerekir. Bizim gibi yöneticilerin bu eleştirilerden istifade ederek çalışmalarını ona göre yönlendirmeleri gerektiği kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

Açıklanan işsizlik rakamlarını değerlendiren Başkan Hiçyılmaz, " Türkiye'nin istihdam konusunda sıkıntıları var. İş hayatının da belli başlı sıkıntıları var. Zaten o sıkıntıların neticesinde işsizlik rakamlarında düşmeler ve çıkmalar oluyor. Bundan sonra ki süreçte hükümetin almış olduğu tedbirlerin geri dönüşü mutlaka olacaktır diye düşünüyorum. İstihdam konusunda tedbirler var. Ticaretin daha kolaylaştırılması bakımından yapılan anlaşmalar söz konusu. Bunlar yapıldıkça iş hayatında canlanma olmasını ümit ediyoruz. Bu canlanma ile birlikte istihdamın daha da artmasını dolayısıyla işsizliğin daha da düşmesini bundan sonra ki süreçte bekliyoruz" diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ da, "Genel kurulumuz da bize ev sahipliği yaptığınız için çok teşekkür ediyorum. Sorunsuz bir şekilde biten bir genel kurulumuz oldu. Söylediğiniz temenninizi bundan sonra dikkate alacağımızı düşünüyorum. Bu anlamda da Kayseri Gazeteciler Cemiyeti olarak üzerimize ne düşüyorsa bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da yapacağımıza emin olabilirsiniz. Ticaret odasıyla da bugüne kadar her hangi bir sıkıntı yaşamadık. Bundan sonrada yaşayacağımızı düşünmüyorum" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'dan Gazeteciler Cemiyeti'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement