Kto Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'dan Rusya Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kto Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'dan Rusya Açıklaması

Kto Başkanı Mahmut Hiçyılmaz\'dan Rusya Açıklaması

Kayseri Ticaret Odası (KTO) yönetimi, üyelerine inşaatı devamı eden hizmet binalarını gezdirdi.

27.11.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Ticaret Odası (KTO) yönetimi, üyelerine inşaatı devamı eden hizmet binalarını gezdirdi. Programda Rusya ile Türkiye arasında yaşanan krizle ilgili soruya yanıt veren KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Rusya bizim önemli bir ticaret partnerimizdir. Biz 6 milyar dolarlık ihracat yapıyoruz. Ama oradan 24 milyar dolar civarında ithalat yapıyoruz. Biz onlar için iyi bir müşteriyiz, onlarda bizim için iyi bir müşteri. Hem onlar hem de bizim için zarar görecek bir pozisyona gelmemesini ümit ediyoruz" dedi.

Kayseri Ticaret Odasının yapımı devam eden hizmet binası ile ilgili konuşan Başkan Mahmut Hiçyılmaz, "Kayseri Ticaret Odası olarak üyelerimize daha iyi hizmet vermenin gayretiyle hizmet binamızın temelini atmıştık ve bugün de meclis üyelerimizle beraber binamızın inşaat durumunu incelemek üzere geldik. Burada yapılan işleri inceliyoruz. Kayseri Ticaret Odası olarak biz daha iyi hizmet verebilmek için mekanımızın kaliteli olması kanaatindeyiz. Bunun için de şuanda hizmet vermekte olduğumuz şehir içerisindeki hizmet binamızın yeterli olmadığını düşünüyoruz ve bu çerçevede almış olduğumuz kararlarla ve ihale aşamasını da geçtikten sonra temelini attık, inşaatımızı hızla yapıyoruz. 2016 yılının sonuna doğru bitmesini ümit ediyoruz. İnşaatımız bittikten sonra üyelerimize daha iyi mekanlarda daha iyi hizmet vermenin gayreti içerisinde olacağız. Kayseri Ticaret Odası sadece Kayseri'de bulunan üyelerimize hizmet vermenin ötesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı civarımızdaki odaları da zaman zaman davet etmek suretiyle onlarla beraberiz. İstişare etmek suretiyle programlar yapmak istiyoruz. Kendimize Türkiye'deki ticaret odalarının içerisinde en iyi oda olma hedefi koyduk. Bunları gerçekleştirmek için böyle bir hizmet binasına ihtiyacımız var. 450 kişilik restoran, yine yaklaşık 500 kişilik konferans salonu, 150 kişilik toplantı salonumuz var ve daha da önemlisi her üyemizin müşterilerle konuşma ve onları ağırlama imkanı olmayabilir düşüncesiyle üyelerimiz iş görüşmelerini gelip burada kendi yerlerinde yapacaklar. Bu suretle de iş bağlantılarını yapacaklardır. Burası şuanda 17 bin olan ama ileride daha da artacağı görülen üyelerimize en iyi şekilde hizmet vermek üzere dizayn edildi. Üyelerimizin her zaman istifade edebileceği mekanlar haline getiriyoruz. Kayseri denince ticaret akla geldiğine göre Kayseri tüccarına yakışır şekilde bir bina olması için özen gösteriyoruz. Müteahhit firmamızda sağolsun plan ve programlara uymak suretiyle hızla inşaatımızı yapıyor" diye konuştu.

Rusya ile Türkiye arasında yaşanan krizle ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Hiçyılmaz, "Rusya bizim önemli bir ticaret partnerimizdir. Biz 6 milyar dolarlık ihracat yapıyoruz. Ama oradan 24 milyar dolar civarında ithalat yapıyoruz. Biz onlar için iyi bir müşteriyiz, onlarda bizim için iyi bir müşteri. Hem onlar hem de bizim için zarar görecek bir pozisyona gelmemesini ümit ediyoruz. Türkiye olarak biz böyle bir,ilişkinin zarar görmemesi bakımından özellikle Cumhurbaşkanımız tarafından gerekli ılımlı açıklamalar yapılıyor. Ancak Rusya tarafından zaman zaman sert açıklamaların olduğunu görüyoruz ama bu durumunda zaman içerisinde düzelmesini umuyorum. Çünkü biz bu bölgenin en önemli ülkeleriyiz, çok iyi ticaret partneriyiz. Bu durumun ekonomik anlamda birbirimizi üzecek noktaya gelmemesini temenni ediyoruz. Eğer böyle olursa biz de zarar görürüz fakat Rusya bizden daha fazla zarar görür" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kto Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'dan Rusya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement