Kto Karatay Üniversitesi'nde Görkemli Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika
Yerel

Kto Karatay Üniversitesi'nde Görkemli Akademik Yıl Açılışı

Kto Karatay Üniversitesi\'nde Görkemli Akademik Yıl Açılışı

Altıncı akademik yılına 4 bini aşan sayıda öğrencisiyle giren KTO Karatay Üniversitesi, yoğun ve görkemli bir akademik yıl açılışı yaptı.

01.10.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altıncı akademik yılına 4 bini aşan sayıda öğrencisiyle giren KTO Karatay Üniversitesi, yoğun ve görkemli bir akademik yıl açılışı yaptı.

10 bin 32 yeni öğrencisine kapılarını açan KTO Karatay Üniversitesi, yükseköğrenim hayatına yeni başlayan heyecanlı öğrencilerine hoş geldin paketi dağıtıp kahvaltı ve "Karatay'da İlk İzim" etkinliğiyle hoş geldin dedi. Fakültelerin tanıtım programlarıyla devam eden uyum programı kapsamında öğrenciler günümüzden 9 bin yıl önce kurulmuş, Neolitik Dönem yaşamının eşsiz örneklerini barındıran ve Konya'nın benzersiz tarihi ve kültürel hazinesi konumundaki Çatalhöyük'ü gezdi. Üniversitenin temeli ve kurulduğu yer konumundaki Karatay Medresesi'ni de ziyaret edip hatıra fotoğrafı çektiren öğrencilerin gezi programı Konya'nın bir başka değeri Sille ayağıyla son buldu. Özellikle Konya dışından gelen öğrenciler rehberlerinden Konya hakkında önemli bilgiler aldı.

TIP FAKÜLTESİNDE BEYAZ ÖNLÜK HEYECANI

Akademik hayatına bu yıl başlayan Tıp Fakültesi'nde geleceğin doktor adayları heyecan dolu dakikalar yaşadı. Doktor adayı 72 öğrenci, velilerinin de katıldığı Beyaz Önlük Töreni'nde önlüklerini giydi.

Programda öğrencilere hitaben bir konuşma yapan KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, "Zorlu bir süreçten geçerek Tıp Fakültesi'nde eğitim görmeye ve hekim adayı olmaya hak kazandınız. Bugün burada yapılan beyaz önlük giyme töreni de hekim olma yolunda attığınız ilk adımdır. Mütevelli Heyeti olarak sizlerin en iyi eğitimi alarak yetişmeniz ve mesleki donanıma sahip şekilde mezun olmanız için üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmekteyiz. 8 yüz yıllık bir çınarın gölgesinde eğitim göreceksiniz; hedeflerinizi her zaman büyük tutarak çok çalışmalısınız" dedi.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ise, "Medicana Hastanesi ile güçlerimizi birleştirerek bu tıp fakültesini kurduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu heyecanlı başlangıcın iyi bir hekim olma yolunda ilk adımlarını atan öğrencilerimiz için hayırla sonlanmasını diliyorum" dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neyhan Ergene de yaptığı konuşmada, "Zorlu bir eğitim-öğretim hayatı sizleri beklemektedir. Sizler de gerekli her türlü donanımı kazanmaya hazırsınız. Bizlere düşen, sizin iyi bir doktor olmanın yanında iyi bir insan olma özelliğini kaybetmeden ve işinizin insan olduğunu unutturmadan burada eğitim almanızı sağlamaktır. Hedefimiz, mensubu ve mezunu olmaktan gurur duyulan, öğrencilerini başarılı bir kariyer hayatına hazırlayan, birey ve toplum sağlığının korunması ve iyileştirilmesini amaç edinen, çok yönlü, ulusal ve uluslararası alanlarda tanınan, misyonunu kurumsallaştırmış ve lider bir tıp fakültesi olmaktır" diye konuştu.

KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, Rektör Prof.Dr. Bayram Sade, MÜSİAD Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Medicana Hastanesi Genel Müdürü Belgin Danış, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neyhan Ergene, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, Yrd. Doç. Dr. Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci ve akademisyenlerin elinden önlüklerini giyen öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi.

"EN KIYMETLİ YATIRIM EĞİTİM İÇİN YAPILANDIR"

Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen Beyaz Önlük programının ardından başlayan Akademik Yıl Açılış Töreni'ne Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Valisi Muammer Erol, 3. Anajet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Haluk Şahar, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ve MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman katıldı.

2015-2016 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, "Üniversitemiz 6. akademik yıl açılışını yapmaktadır. Bu yeni akademik yılda akademik kadro, idari personel ve 4.000'e yakın öğrencimizle büyük bir aile olarak eğitime başlıyoruz. Üniversiteye giriş sınavlarında dereceye giren başarılı öğrencilerimizin tercihlerinde KTO Karatay Üniversitesi ilk sıralarda yer almıştır. Bu seneki yerleştirmelerle tam doluluğa ulaşan 6 fakülte, 2 yüksekokul, 1 meslek yüksekokulumuzla birlikte; Tıp Fakültesi Hastanemiz, Kız ve Erkek Öğrenci Konuk Evlerimiz, Kariyer ve Gelişim Ofisimiz, üniversitemizin marka değerini artırarak büyümemize katkı sağlayacaktır. Yerleşkemizde bir Merkezi Derslik inşaatı da bu akademik yıl itibariyle tamamlanacaktır. KTO Karatay Üniversitesi'nin büyük hedeflerine hızla ilerlemesi için şu an bulunduğumuz durumu yeterli göremeyiz. Her yıl çıtayı ve hedefleri yükselterek daha çok çalışacağız. Bizim için en kıymetli yatırım eğitim için yapılandır. Bugün helal alın terleri ile bu yatırımlara katkı sağlayan 20 bin üyemizin sayesinde hem şehrimiz hem de ülkemiz kazanıyor" dedi.

"HER GEÇEN GÜN GÜCÜMÜZE GÜÇ KATIYORUZ"

Üniversitenin akademisyenleri ve öğrencileri ile nicelik ve nitelik olarak yeni eğitim-öğretim dönemine daha da güçlenerek girdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Sade, "Köklerini geçmişten alan, dünya çapında lider bir üniversite olma yolunda eğitim faaliyetlerimizi şekillendiriyoruz. Fakülteler, enstitüler ve yüksekokullarımızla her geçen gün gücümüze güç katıyoruz. Her geçen gün başarı sıralamamızı en iyilerin tercih ettiği üniversite olarak yükseltiyoruz. Üniversitemiz hem akademik, hem de fiziksel büyümeyi birlikte gerçekleştiriyor. Hedeflerimizi gerçekleştirme yolunda bizleri destekleyen Konya Ticaret Odası'na ve mütevelli heyetimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bölümlerine birincilikle yerleşen öğrencilere YÖK tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri Konya Valisi Muammer Erol tarafından takdim edildi.

İLK DERS PROF. DR. DÜLGER VE PROF. DR. ÖZERK'TEN

Profesörlük belgelerini törenle alan Prof. Dr. İbrahim Dülger ve Prof. Dr. Mehmet Özerk Okutan yeni akademik yılın ilk dersini birlikte yaptı. Genç hukukçulara toplum hayatında hak ve yetkiler konularında mesajlar veren Prof. Dr. Dülger, "Bir toplumun içinde yaşayan insan o toplumun hayatına adapte olmak zorundadır. Toplumsal hayatın düzenli ve güvenli olması bir takım kuralların varlığına bağlıdır. Toplumsal hayat insana hak ve yetkiler verirken ödev ve sorumluluklar da verir. Bugün toplumumuzda şikayet edilen konuların bizim üniversitemizde yetişen, haklarının yanında sorumluluklarının da farkında olan gençlerimiz ve genç hukukçularımız vasıtasıyla sonlandırılacağına inancımız tamdır" dedi.

İlk ders konuşmasında medeniyetimizin bilimde kat ettiği mesafeyi hatırlatan Prof. Dr. Mehmet Özerk Okutan, "1251 yılında Celaleddin Karatay, o dönemin en büyük medresesi olan Karatay Medresesi'ni inşa ettirdi. Bilim ve bereket dünyaya bu topraklardan yayıldı. Dünyanın gördüğü en büyük bilim adamlarından biri olan Biruni'nin yaptığı keşifler dünyanın kaderini değiştirdi. Biruni yüzyıllar önce dünyanın kendi etrafında döndüğünü, güneş sisteminin merkezinin Dünya olmadığını söyledi ve bu bilgi Karatay Medresesi'nde okutuldu. Biruni'den yüzyıllar sonra aynı bilgiyi tekrarlayan Batılı bilim adamları verdikleri bu bilginin bedelini ya canlarıyla ödedi ya da başka ağır cezalara çarptırıldı. Bizler bilginin üretildiği Karatay Medresesi'nin devamı olan KTO Karatay Üniversitesi'nin üyeleriyiz ve bu onura layık çalışmalar ve araştırmalar yapacağız" şeklinde konuştu.

Açılış töreni üniversite yerleşkesinde tüm öğrenci, veli ve davetlilere verilen akşam yemeğiyle son buldu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kto Karatay Üniversitesi'nde Görkemli Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement