Kto Meclisi'nden Teröre Bayraklı Tepki - Son Dakika
Yerel

Kto Meclisi'nden Teröre Bayraklı Tepki

Kto Meclisi\'nden Teröre Bayraklı Tepki

Kayseri Ticaret Odası Meclisi, son dönemde yaşanan terör olaylarına Türk Bayraklı tepki gösterdi.

29.09.2015 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Ticaret Odası Meclisi, son dönemde yaşanan terör olaylarına Türk Bayraklı tepki gösterdi.

Kayseri Ticaret Odası'nın meclis toplantısı öncesinde, meclis üyelerine Türk Bayrağı dağıtıldı. Meclis toplantısı öncesinde saygı duruşunda bulunan üyeler Türk Bayraklarını açtı ve ardından İstiklal Marşı'nı okudu. Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Filiz ise, terör saldırılarını kınayan bildiri okudu.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Türkiye zor bir dönemden geçiyor ve bu zor dönem ticaret ile üretimi etkiliyor" dedi. İşsizlik rakamlarının açıklandığını ve Haziran ayında işsizlik rakamlarının yüzde 9.6 olarak açıklandığını söyleyen Başkan Hiçyılmaz, ülke olarak her yıl 900 bin kişiye iş bulunması gerektiğini bildirdi.

TÜİK verilerine göre bir çok olumsuzluklara rağmen büyüme oranının 3.8 olarak açıklandığını bildiren Hiçyılmaz, "3. çeyrekte büyüme sınırlı olacaktır. Öncelikle yapısal reformların uygulanması için güçlü bir hükumete ihtiyaç vardır. 1 Kasım seçimlerinde güçlü bir hükümetin kurulmasını ümit ediyoruz. Güven ve istikrar ormanın yeniden sağlanmalı. Yaşanan terör olayları hepimizi üzmektedir. Terör olaylarını gerçekleştirenleri, onlara destek verenleri kınıyorum" diye konuştu.

Kayseri Ticaret Odası olarak, kardeşliği pekiştirmek için doğuya giden vatandaşlara gül ve lokum dağıttıklarını hatırlatan Başkan Hiçyılmaz, Türk ve Kürtlerin arasında temel vatandaşlık konusunda herhangi bir farkın olmadığını ifade etti. Başkan Hiçyılmaz, "Son yıllarda yapılan düzenlemelerle hiç bir vatandaşın diğer bir vatandaşa üstünlüğü söz konusu değildir. Bu olayların sebebi Türkiye'yi bölmek isteyenlerin çabasıdır. devletimiz yol, köprü, baraj ve hava alanı yaparak o bölgelerdeki eksiklikleri gidermeye çalışıyor. Artık o bölgede yaşayan halkımız kimin teröre sırtını dayadığını germeli ve gereken tavrı koymalıdır" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kto Meclisi'nden Teröre Bayraklı Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement