Kto Merkez Çarşı İçin Eğitim Programı Başlattı - Son Dakika
Yerel

Kto Merkez Çarşı İçin Eğitim Programı Başlattı

Kto Merkez Çarşı İçin Eğitim Programı Başlattı

Kayseri Ticaret Odası (KTO), Merkez Çarşı’da faaliyet gösteren firmaların çalışanlarına yönelik yeni eğitim faaliyeti başlattı.

04.02.2015 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Ticaret Odası (KTO), Merkez Çarşı'da faaliyet gösteren firmaların çalışanlarına yönelik yeni eğitim faaliyeti başlattı.

Uzman eğitimciler tarafından 5 ayrı başlıkta verilecek olan eğitim programının açılışı gerçekleşti. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans salonunda düzenlenen açılış programına, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Merkez Çarşı'da bulunan firmaların temsilcileri ve Oda üyeleri katıldı. Geçmişte ticaretin ve alışverişin nasıl işlediğini ve eğitim ile nasıl bağdaştığını örnekler vererek anlatan Başkan Hiçyılmaz, "Hafta sonları sürekli babamın iş yerine giderdim. İş yerlerimizde insanlardan, babamızdan dedemizden ne görmüşsek, hayatımıza uygulamaya çalışarak büyüdük. Babamız hangi ticareti yapıyorsa, müşteri ile nasıl konuşuyorsa, ticarette nasıl davranıyorsa gözlemleyerek kendimizi yetiştirdik. Üniversiteyi okuduk, üniversitede kendi tahsil branşımıza göre teoriler gördük, üniversite bittiğinde onların pratiğini yaptık" diye konuştu.

Ticaret ve girişimcilikle ilgili fikirlerini de paylaşan Hiçyılmaz, "Ticaret geçmişte çoğunlukla gözleme dayalı olarak gelişti. Ama şimdi sadece gözleme dayalı değil de uzmanların bilimsel olarak anlatmasıyla üyelerimiz bilgilensinler diye düşünüyoruz. Anlatılacak konular günümüzde uygulanması gereken, uygulandığı zamanda bizlere menfaat sağlayacak şeyler. Dünya artık bizim o gelişme çağımızdaki dünya değil. Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki çok büyük rekabet içindeyiz. Rekabete dayanmalı hem de daha bir adım öne geçmeliyiz ki ayakta durabilelim. Bu nedenle günümüzde bilimsel biçimde kendimizi bilgi ile donatmalıyız" ifadelerini kullandı.

Bilimselliğin her alanda öne geçmesi gerektiğini kaydeden Hiçyılmaz, "Bu nedenle bu tür seminerleri, toplantıları, eğitimleri sık yapmaya çalışıyoruz. Üyelerimizin bunlardan istifade etmesini istiyoruz. Özellikle Merkez çarşı ile alakalı çok büyük çabalarımız var. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda gerekli girişimlerde bulunmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Hiçyılmaz'ın konuşmasının ardından, Uzman Eğitimci Mithat Altuntaş tarafından katılımcılara, "Girişimcilikte Temel Kriterler" başlığında eğitim verildi. KTO'nun düzenlediği eğitim programı; "Satış Teknikleri", "Tüketici Kanunu", "BAĞ-KUR ile SSK Mevzuatı" ve "Ticaret Hukuku Uygulamaları" başlıklarında devam edecek. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kto Merkez Çarşı İçin Eğitim Programı Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement