Kü'de Yabancı Öğrencilerin Durumu Değerlendirildi - Son Dakika
Yerel

Kü'de Yabancı Öğrencilerin Durumu Değerlendirildi

Kü\'de Yabancı Öğrencilerin Durumu Değerlendirildi

Kastamonu Üniversitesinde öğrenim gören Uluslararası öğrencilerin durumu değerlendirildi.

13.04.2014 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu Üniversitesinde öğrenim gören Uluslararası öğrencilerin durumu değerlendirildi.

Üniversite yemekhanesinde gerçekleştirilen toplantıda, Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Prof. Dr. Sezgin Ayan, Prof. Dr. Ömer Atalar, Fakülte Dekanları, Yüksekokul Müdürleri ve akademik personel katıldı.

Erasmus, Farabi, Mevlana Değişim Programlarına ilişkin yapılan anlaşmalar ile Dünya Üniversiteleri arasında yerini alan Kastamonu Üniversitesi, imzalanan ikili protokoller ile birlikte, milletlerarası itibarını güçlendirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda, Kastamonu Üniversitesinde Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Doç. Dr. Erol Akkuzu'nun, dünya genelinde üniversitelerde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin genel durumları, öğrenim sürecinde meydana gelen olası problemler ve çözüm yollarına ilişkin sunum yaptı. Uluslararası öğrencilerin, öğrenim gördükleri ülkelerdeki üniversitelerden mezun olduktan sonra atıldıkları iş hayatında o ülkenin ve üniversitenin gönüllü elçileri olduklarını belirten Akkuzu, en çok İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, İletişim Fakültesi ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nde uluslararası öğrencinin bulunduğunu ifade etti.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Fil Dişi Sahili gibi ülkeler başta olmak üzere, Kastamonu Üniversitesinde bugün itibariyle öğrenimini sürdüren toplam 242 Uluslararası öğrencilinin olduğunu ifade eden Akkuzu, öğrencilerin karşılaştığı başlıca sorunlara değinerek, KÜ'nün dünyada daha başarılı biçimde tanıtmak hususunda eldeki imkanların en iyi şekilde kullanılması gerektiğini kaydetti.

Toplantının sonunda, ortaya konulan sorunlar ve öğretim elemanlarının konuya ilişkin çözüm önerileri görüşüldü. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kü'de Yabancı Öğrencilerin Durumu Değerlendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement