KÜ'de Yeni Teknolojiler ve Kullanımı Paneli Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

KÜ'de Yeni Teknolojiler ve Kullanımı Paneli Düzenlendi

KÜ\'de Yeni Teknolojiler ve Kullanımı Paneli Düzenlendi

Kırıkkale Üniversitesi, Silah ve Mühimmat Sanayi'inde, Yeni Teknolojiler ve Kullanımı konulu panel düzenledi.

19.12.2013 16:25  Güncelleme: 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) tarafından "Silah ve Mühimmat Sanayiinde Yeni Teknolojiler ve Kullaımı" konulu panel düzenlendi.

KÜ Anafartalar salonu düzenlenen panele, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Kırıkkale Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı Teknoloji Yönetimi Grup Müdürü Deniz Demirci, panelde yaptığı konuşmada, hedeflerinin modern bir savunma sanayii geliştirmek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin modernizasyonunu sağlamak, Milli İstihbarat Teşkilatı, Türk Savunma Sanayi ve Silah Sistemlerinin geliştirilmesini sağlamak olduğunu söyledi.

İmal ettikleri ürünlerin ihracatını ve transferlerini sağlamak istediklerini dile getiren Demirci, asıl hedeflerinin Savunma ve Güvenlik Teknolojilerinde Türkiye'yi üstün kılmak ve Savunma Sanayiin de 1'inci kategoride yer almak olduğunu belirtti.

ASELSAN Teknoloji Üst Kurulu Başkanı Oğuz Şener de Kırıkkale'nin Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), Roketsan gibi kuruluşları ve sanayisi olduğu için savunma sanayinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel KÜ'de Yeni Teknolojiler ve Kullanımı Paneli Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement