Kü Yeni Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika
Güncel

Kü Yeni Akademik Yıl Açılışı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Aslan: "Ülkeyi refah toplumuna götürebilmek için yapmamız gerekenleri 3Y olarak planladık.

09.10.2014 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, "Ülkeyi refah toplumuna götürebilmek için yapmamız gerekenleri 3Y olarak planladık. Bunlar, yerli ürün, yenilikçi ürün ve yeşil ürün olması. 3Y'yi hayata geçirmek sadece Bakanlığın, bakanlıkların görevi değil" dedi.

Aslan, Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Mavi Salon'da düzenlenen yeni Akademik Yıl Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, özellikle bir ülkenin uluslararası literatürüne bakıldığında refah toplumuna ulaşabilmesi için Ar-Ge, yenilikçilik, yüksek teknolojik ürün üretimi ve ihracatın artırılmasının gerektiğini ifade etti.

Toplumsal ve bireysel refahın arttırılması için bu kavramların önemli olduğunu belirten Aslan, "Bireysel, kurumsal ve Türkiye'deki paydaşlar olarak da gereğini yapmak lazım. Bu anlamda bizim yapmamız gereken nedir? Ülkeyi refah toplumuna götürebilmek için yapmamız gerekenleri 3Y olarak planladık. Bunlar, yerli ürün, yenilikçi ürün ve yeşil ürün olması. 3Y'yi hayata geçirmek sadece Bakanlığın, bakanlıkların görevi değil. Tüm paydaşlarımızın görevi. Biz bu 3Y'yi hayata geçirdiğimiz anda önemli bir adım atacağız" diye konuştu.

KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız da Türkiye'nin genç nüfusu ve güçlü ekonomisiyle potansiyeli en yüksek ülkelerden birisi olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himaye ve destekleriyle yeni bir logo ve sloganın belirlendiğini dile getiren Yıldız, şunları söyledi:

"Artık Türkiye'de üretilen ürünlerin üzerinde 'Made in Turkey' yerine yeni logosu ile birlikte "Discover the potential" (gücü keşfet) sloganı kullanılacak. Artık güç, fiziki büyüklükte değil üretilen bilgide, teknolojide ve yetişmiş insan gücündedir. Bu bağlamda en büyük sorumluluk kuşkusuz üniversitelere düşmektedir. Bunun için epey zamandır ekonomik koşulları ve özlük hakları yönüyle cazip çalışma alanı olmaktan çıkan üniversitelere en zeki, çalışkan, yenilikçi ve üretken beyinlerin yönelmesini sağlamak gerekir. Kendisi de bir akademisyen olan Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun ilk somut icraatlarından biri olarak üniversite öğretim elemanlarının özlük haklarını iyileştirici düzenleme yapma hususundaki kararının bizleri ziyadesiyle memnun ettiğini ifade etmek isterim."

Törende, Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı "Sosyal Bir Müessese Olarak Din" konulu açılış dersini verdi.

Açılış töreni, fakülte ve yüksekokullara en yüksek puanla yerleşen öğrencilere hediyelerinin verilmesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinin  tarafından düzenlenen müzik dinletisiyle sona erdi.

Programa, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, akademik personel ve öğrenciler katıldı. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kü Yeni Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement