Küçük Aksu Barajı ile 44 Bin 100 Dekar Tarım Alanı Sulanacak - Son Dakika
Yerel

Küçük Aksu Barajı ile 44 Bin 100 Dekar Tarım Alanı Sulanacak

Antalya'nın Küçük Aksu Deresi üzerinde inşaatı devam eden Küçük Aksu Barajı tamamlandığında, 44 bin 100 dekar tarım alanı sulanabilecek.

27.07.2015 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Küçük Aksu Deresi üzerinde inşaatı devam eden Küçük Aksu Barajı tamamlandığında, 44 bin 100 dekar tarım alanı sulanabilecek.

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür yaptığı açıklamada, barajın sulama, içme suyu ve enerji maksatlı yapıldığını söyledi.

İnşaat çalışmalarında baraj ulaşım yolu yapım işlerinin devam ettiğini belirten Özgür, "Derivasyon tüneli giriş portal kazısı ve destekleme sistemi çalışmalarımız devam etmektedir. Yüzde 20 fiziki gerçekleşme seviyesine ulaşan Küçük Aksu Barajı tamamlandığında Gebiz Beldesi ile Hacıosmanlar, Akçapınar ve Çatallar köylerine ait 44 bin 100 dekar tarım arazisi sulanacak" dedi.

Özgür, Kurşunlu Şelalesi'ne kurak aylarda su takviyesi yapılmasının da projenin amaçları arasında olduğunu kaydetti.

İnşa ettikleri yeni tesis ve yürüttükleri çalışmalarla Antalya'ya sulama, içme suyu ve taşkın koruma tesisleri kazandırmaya devam edeceklerini ifade eden Özgür, şöyle devam etti:

"Bizler su ile uğraşıyoruz. Yapmış olduğumuz hidroelektrik santralleri ile yenilenebilir enerji kaynaklarından hidroelektrik enerji üretiyoruz. Bununla da ülkemize çok ciddi bir katma değer sağlıyoruz. Sulama projelerimiz ile ülkemizin topraklarını su ile buluşturuyor, çiftçimizin mahsulüne bereket katıp ekonomik seviyesini yükseltiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Küçük Aksu Barajı ile 44 Bin 100 Dekar Tarım Alanı Sulanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement