Küçük Arzu'nun Yüzü Annesinin Tedavisiyle Gülüyor - Son Dakika
Güncel

Küçük Arzu'nun Yüzü Annesinin Tedavisiyle Gülüyor

Doğuştan iki bacağı kısa olan ve diz kapağı olmadığı için ellerinin üzerinde yürüyen 12 yaşındaki Arzu Özbek, annesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tedavi altına alınmasını sevinçle karşıladı.

27.04.2016 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÜLCAN KAPLAN - Doğuştan iki bacağı kısa olan ve diz kapağı olmadığı için ellerinin üzerinde yürüyen 12 yaşındaki Arzu Özbek, annesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tedavi altına alınmasını sevinçle karşıladı.

Hikayesi gazete ve televizyonlarda yer aldıktan sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arzu'nun enfeksiyon ve şeker hastalığı nedeniyle bacağını kaybeden ve yatağa mahkum olan annesi Elif Özbek için yetkililere talimat verdi. Elif Özbek geçen hafta Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesinde hazırlanan özel odada tedavi altına alındı.

Annesini günler sonra hastanede ziyaret eden Arzu, AA muhabirine duygularını, "Allah devletten razı olsun. Evdeyken fazla mutlu değildim, yemek yemiyor diye kızıyorduk. Şimdi çok mutluyum. Annem emin ellerde. Temelli hastanede yatacak değil. Biraz da kendisi gayret ederse çabuk iyileşecek ve eve dönecek." ifadeleriyle anlattı.

Annesinin iyileşeceğine inandığını, iyileşmesi için gereken her şeyin yapıldığını vurgulayan Arzu, şöyle konuştu:

"O kadar mutluyum ki nasıl desem, nasıl anlatsam bilmiyorum. Annem konuştu, güldü. Hayata küsmüştü. Yavaş yavaş toparlamaya başladı. Ayağı da takılacak. Eskisi gibi yürüyecek, koşacak."

"Başımızı sokacağımız bir ev istiyoruz"

Oturdukları gecekondunun birkaç ay içinde yıkılacağını anlatan Arzu, şunları söyledi:

"İlk istediğimiz başımızı sokacağımız bir ev. Yakında evimiz yıkılacak. Nereye gideceğimizi, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Allah bilir nereye gideceğimizi. Sizin haberi görmüşler. Evimizi değiştireceklerdi, geldiler. Babam 'zaten yıkılacak bu ev' dedi, geri gittiler. Baştan aşağıya boyayacaklarmış. Babam zaten boyacı."

Akülü arabasının bozulduğu ifade eden Arzu, "Akülü arabamın tamir edilmesini ve protez ayak yapılmasını isterdim. Aslında (protez) vardı ama küçük. Yenisini isteyemedim, annemi düşündüm. Alıştım ben zaten elde yürümeye. Vazgeçtim." diye konuştu.

Arzu, isteklerini söylemekten çekinse de "Bisiklet istiyorum. Babam 'kullanamazsın' dedi ama bütün arkadaşlarımda olduğu için özeniyorum. Bir arkadaşımın akülü motoru var. Ondan olsa iyi olabilir." sözleriyle istekte bulunmadan edemedi.

Hastaneye yatırılmadan önce konuşamayan anne Elif Özbek ise duygularını birkaç kelimeyle de olsa ifade etti.

Anne Özbek, "İyiyim. Toparlandım. Kızımı gördüğüm için çok mutluyum." dedi.

"Geldiği güne göre çok iyi durumda"

Özbek'in tedavisini yürüten dahiliye uzmanı Dr. Fikret Sütçü ise "Hastamız bize geldiğinde şekeri çok yüksek seviyedeydi. Böbrekleri de etkilenmişti. Konuşmuyordu, şimdi iletişim kurabiliyoruz. Pre-koma tabir ettiğimiz klinikle gelmişti. Acil tedaviye başladık. Şimdi şekeri ve böbrekleri daha iyi. Diyabetik yaralarını da tedavi ediyoruz. Geldiği güne göre çok iyi durumda." ifadelerini kullandı.

Hastanenin Başhekimi Hilmi Güngör de "İl sağlık müdürümüz beni aradı ve hastanın bize nakli sağlandı. Geldiğinde genel durumu kötüydü. Bilinci yarı kapalıydı. Hemen tedavisine başladık. Yaralarının kapanması zaman alacak ama iyiye gidiyor." dedi.

İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu'nu ziyaret eden baba Murat Özbek, eşinin evinden alınarak hastaneye yatırılmasından ve tedavisinde gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Özbek, "Buradan sizin vasıtanızla Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi ve minnetlerimi iletmek istiyorum. Allah ondan razı olsun." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Küçük Arzu'nun Yüzü Annesinin Tedavisiyle Gülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement