Küçük Bilim İnsanı Yetiştirme Projesi - Son Dakika
Yerel

Küçük Bilim İnsanı Yetiştirme Projesi

Küçük Bilim İnsanı Yetiştirme Projesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından yürütülen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “Gezici Bilim Okulu: Küçük Bilim İnsanı Yetiştirme Projesi”nin açılış töreni Samsun Grand Atakum Otel’de yapıldı.

23.06.2014 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından yürütülen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen "Gezici Bilim Okulu: Küçük Bilim İnsanı Yetiştirme Projesi"nin açılış töreni Samsun Grand Atakum Otel'de yapıldı.

Törene Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Aykan, Eğitmen Prof. Dr. Hüseyin Kalkan, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Projenin açılış konuşmasını Proje Yürütücüsü Arş. Gör. Nilay Şener yaptı. "Bu projeyle, ulaşımı zor ve ekonomik seviyesi düşük kırsal bölgelerde yaşayan ortaokul 7. sınıf köy çocuklarının temel fen eğitimi ihtiyaçlarının giderilmesini sağlamak; çevreye, doğaya ve temel fen konularına karşı ilgilerini artırarak gelecekte bilim adına neler başarabileceklerini göstermek istedik" diyen Şener, öğrencilerin çevrelerindeki basit bilimsel olguları ve olayları fark etmelerini sağlamayı, merak duygularını ve öğrenme isteklerini artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Nilay Şener şöyle devam etti: "Bu amaçla proje kapsamında 7. ve 8. sınıf öğrencilerine fen bilimlerine ve doğaya farklı açılardan bakmalarına imkan tanıyacak olan; atölye çalışmaları, belgesel filmler, gözlemler, laboratuvar uygulamaları, modelleme etkinlikleri, alan gezileri ile bezenmiş bilim uygulamaları ve doğa etkinlikleri sunucağız. Gerçekleştirilecek uygulamalar öğrencilerin öğrenme süreci içerisinde aktif olarak yer almalarını, konuları daha kolay kavrayabilmelerini, fen bilimlerine karşı olumlu tutum sergileyebilmelerini, yaratıcı düşüncelerini geliştirebilmelerini, öğrencilerin sınıf içerisinde ve sınıf dışında sosyal öğrenme ortamları oluşturabilmeleri sağlanacaktır." Nilay Şener, projenin Samsun iline bağlı kırsal bölgede yer alan ortaokul 7. sınıf öğrencilerinden gönüllü olarak katılmak isteyen 50 öğrenci ile gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

Proje eğitmeni Prof. Dr. Hüseyin Kalkan, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Burada mümkün olduğu kadar eğlenin, eğlenirken de öğrenirseniz bu süreç çok keyifli geçecek. Burayı iyi değerlendirin. Hepinize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Akyan ise şunları kaydetti: "Biz sizden düşünmeye, çalışmaya, gelecekte bilim adamı olmaya aday olmanızı bekliyoruz. Gezmek, görmek, öğrenme açısından çok önemlidir. Bu noktaları belki hayatınızda hiçbir zaman unutamayacaksınız. Okursunuz, unutursunuz geçer ama araştırma yapar ona dokunur, onu anlar, onunla beraber çalışırsanız o zaman deneyim hafızaya yerleşir ve bir daha unutulmaz. Devletimiz TÜBİTAK aracılığıyla böyle projelere destek oluyor. Bu destekleri mutlaka maddi açıdan değerlendirmemizde fayda var. Bu projeye emek veren akademisyen arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Proje açılış konuşmalarının ardından çeşitli etkinlikler yapıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küçük Bilim İnsanı Yetiştirme Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement