Küçük Boyda Avlanan 2 Kamyon Balığa El Konuldu - Son Dakika
Güncel

Küçük Boyda Avlanan 2 Kamyon Balığa El Konuldu

Küçük Boyda Avlanan 2 Kamyon Balığa El Konuldu

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde küçük boyda avlandıktan sonra 2 kamyonla nakledilen toplam 6 bin 860 kilogram lüfer ve istavrite el konuldu.

22.10.2014 13:41  Güncelleme: 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun İnebolu İlçesi'nde küçük boyda avlandıktan sonra 2 kamyonla nakledilen toplam 6 bin 860 kilogram lüfer ve istavrite el konuldu. Kamyon sürücülerine 960'ar lira para cezası uygulandı.

Jandarma ekiplerinin, Erkekarpa Köyü mevkiinde durdurduğu balık yüklü 2 kamyonda İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı. Kasalar içindeki 2 bin 800 kilogram lüfer ve 4 bin 60 kilogram istavritin, avlanması yasak olan küçük boyda oldukları belirlendi. Cide İlçesi'nde İlyasbey Köyü yakınlarındaki koyda avlanan toplam 614 kasa balığa el konuldu. Kamyon sürücülerine ise 960'ar lira para cezası uygulandı.

İnebolu Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, el konulan balıkların ihale ile satışının yapıldığını söyledi. İhalede lüferin kilosunun 2 lira, istavritin ise 60 kuruştan verildiği belirten Görgülüarslan, şöyle konuştu:

"Denetimlerimiz bundan sonra da aralıksız sürecek. Denizlerimizdeki balık varlığının ve avcılığın sürekliliği için kurallara uyulması önemli. Balıkçılık örgütlerinin içlerindeki çürük yumurtaları ayıklayarak denizlerimizin ve balıkçılarımızın geleceğinin mahvedilmesine izin vermemeleri gerekiyor." - Kastamonu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Küçük Boyda Avlanan 2 Kamyon Balığa El Konuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement