Küçük Dahiler Yaz Okulunu Tamamladı - Son Dakika
Güncel

Küçük Dahiler Yaz Okulunu Tamamladı

Küçük Dahiler Yaz Okulunu Tamamladı

Başakşehir Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'nde düzenlenen Yaz Okulu, 5. Dönem öğrencileriyle kapanışını yaptı.

13.09.2014 16:24  Güncelleme: 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lego Education'ın NASA ile yapmış olduğu iş birliği sonucu ortaya çıkarttıkları Mars seti projesi üzerinde projelerini yapan çocuklar çalışmalarını ailelerine sundu. Diğer gruplardan farklı olarak dijital cihazlarla robotları kontrol etmeyi başara katılımcılar tek tek yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Deneme yanılma yoluyla çözüm üretmek

Yaz okulu boyunca toplam 5 grubun aldığı eğitimlerde çocuklar önce marsla ilgili bilgiler aldı. Daha sonra her bir görev için en az bine yakın parçalar birleştirilerek görevler tamalandı. Hayal dünyalarında kurdukları prototipler ioluşturdular. Daha sonra da bilgisayar dilinde programlamayı öğrendiler. Bu sayede robotları hareket ettirdiler. Çocuklar deneme yanılma yoluyla doğru sonuçlara vardı.

Cihazları telefonlara bir program kurarak bluetooth sayesinde robotları kullanmayı sağlayan yaz okulu öğrencileri; renk komutuyla hareket eden robotlar, komutlarla ve dokunma sensörüyle hareket eden fil, eli kapan canavar robotlar gibi icatlar yaptılar.

Mekatronik mühendisliğine ön hazırlık

Prototiplerin oluşum ve deneme aşamasında gösterilmesi gereken hassasiyet yüksek olduğundan çocuklar sabretmeyi ve emek vermeyi öğrendi. En ufak bir parçayı bile eklemeyi unuttuklarında sayfalarca yapılan proje başa dönüyor. Bu sayede de geleceğin meslekleri arasında olan mekatronik mühendisliği hakkında küçük bilgiler verildi.

Göktaşlarının taşınması, dünyadan fırlatılacak uydu, haberleşme uydusunun harekete geçirilmesi, Mars'ın üzerinde açılacak güneş paneli gibi çalışmalar yapan çocuklar ve aileleri duygularını paylaştı.

Yusuf Selim Yılmaz: "Mehmet Emin Saraç Okulu'nda okuyorum, programa ilk başladığımızda çok sıkıcı gelmişti ama burada bir robot fil tasarladık çok eğlendim."

İbrahim Ethem Sirkeci: "İlk başladığımızda program anlatılırken herkes gibi benimde canım çok sıkıldı, uykum geldi. Fakat parçaları birleştirmeye başlayınca eğlenmeye de başladım. Parça buldum, bilgisayar başında programlama yaptım, bazen de masa başı görevini ben yapıyordum ve takım olarak çok güzel çalışıyorduk."

Ömer Faruk Öztürk: "Mekatronik mühendisliğinde işe yarayacağını düşünüyorum. Herkes benden biraz küçük olduğu için ilk başlarda biraz zorlanmıştım. Görevler ve ayarlamalar bizi ilk başta zorlasa da sonuçları çok güzel oldu."

Zeynep Doğan: "Renkleri ayıran renk sensörünü yaptım bende. Marsla ilgili bir çok bilgi öğrendim. Tekrarı olursa yine katılmayı düşüyorum."

Aşkın Efe Yüksektepe: "Buraya gelmeye başladığımdan beri hayatımda sanki her şey değişti. Çok eğlenmeye başladım. İki hafta boyunca buradaydım ama üç günde bitmiş gibi hissettim zaman çok hızlı geçti. Keşke süre biraz daha uzun olabilseydi herkese tavsiye ediyorum."

Şevki Murat Altuntaş: "İlk günler zor olacağını düşünüyordum ama çalışmaya başladıkça alışmaya başladık. Burası bana uzayla ilgili yeni bilgiler kattı ve bu tip prototipleri nasıl kullanmam gerektiğini öğretti."

Nuri Yılmaz (Veli): "Bizim zamanımızda doğal bir takım imkânlar kullanılarak eğitimler verilirdi şimdi ise çocuklarımıza bakınca diğer yaşıtlarının imkânlarından çok daha iyi şartlardalar, ayrıcalıklı ve seçkin işler yapıyorlar. Geleceği açısından çok faydalı olduğunu düşünüyorum bu hizmeti sağlayan kuruma ve kişilere ayrıca teşekkür etmek istiyorum."

Saliha Şimşek (Veli): "Bir arkadaşım aracılığıyla haberdar olduk. Oğlumda bu etkinliğe katılıp robotlar yaptı. Hepsiyle gurur duyuyorum tabiî ki bu imkânı bize sağlayanlarla da. Öyle ki ben daha minik bir uygulama yapmıştım bir zamanlar ve çok zordu o yüzden bu çocukların yaptıklarını takdir etmek gerekiyor."

Esra Altuntaş (Veli): "Living Lab Merkezi açıldığından beri takip ediyorum ne tür etkinlikler yapılıyor, faydalanabilecek miyiz diye neyse ki katılma fırsatımız oldu. Çocukların teknoloji ile iç içe olması, bir şeyleri başardıklarını görmesi çok faydalıydı, teşekkür ediyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Küçük Dahiler Yaz Okulunu Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement