Küçük Efe, Halasının Karaciğeriyle Hayat Buldu - Son Dakika
Yerel

Küçük Efe, Halasının Karaciğeriyle Hayat Buldu

Küçük Efe, Halasının Karaciğeriyle Hayat Buldu

Antalya'da siroz hastalığı nedeniyle doktorların "nakil olmazsa 3 ila 6 ay arasında ölebilir" dediği 3 yaşındaki Kerim Efe Yörüsün, halasından aldığı 260 gram karaciğer parçasıyla hayata tutundu Hala Hatice Top: "Ona (ciğerimin parçası) diyordum. Şimdi gerçek anlamda ciğerimin parçası oldu"

25.09.2014 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SÜLEYMAN ELÇİN - Antalya'da siroz hastalığı nedeniyle acil karaciğer nakli olması gerektiği bildirilen 3 yaşındaki çocuk, halasının karaciğeriyle hayata yeniden "merhaba" dedi.

Mersin'in Silifke ilçesinde yaşayan İsmail-Emine Yörüsün çifti, ilk çocukları Volkan'ın ardından ikinci çocukları olacağı haberini aldı. Doğuma 10 gün kala kontrol için hastaneye giden çift, bebeğin bir böbreğinin yüzde 13 oranında çalıştığını öğrendi. Bu haberle sarsılan ailenin yaklaşık 10 gün sonra Kerim Efe ismini koydukları erkek bebekleri dünyaya geldi.

6 aylıkken siroza yakalandı

Böbreği sürekli kontrol edilen küçük Efe, 6 aylıkken vücudundaki kızarıklık ve kaşıntılar nedeniyle Silifke Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tetkiklerde Efe'nin siroza yakalandığı tespit edildi.

Bir süre ilaç tedavisi gören Efe'nin karaciğer nakli olması gerektiği bildirildi. Aile, bunun üzerine Akdeniz Üniversitesi Hastanesine geldi. Küçük Efe, nakil için Sağlık Bakanlığının ulusal bekleme listesine yazıldı ancak uygun bir karaciğer bulunamadı.

Burada bir süre tedavi gören Efe için doktorların, "Nakil olmazsa 3 ila 6 ay arasında ölebilir" demesi üzerine aile nakil için seferber oldu. Küçük Efe'ye karaciğerini vermek için anne, baba, amca ve 2 halası gönüllü oldu. Yapılan testler sonucunda sadece 44 yaşındaki halası Hatice Top'un karaciğerinin uygun olduğu belirlendi.

260 gram karaciğer nakledildi

Test sonuçlarının uygun çıkması üzerine hala Hatice Top, çalıştığı işten ayrılarak Antalya'ya geldi. Yapılan hazırlıkların ardından Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile haladan alınan 260 gram karaciğer parçası, Efe'ye nakledildi.

Naklin ardından, küçük Efe sağlığına kavuştu.

"Hiç tereddüt etmedim"

Naklin ardından Efe ile hastane bahçesinde oyunlar oynayan hala Hatice Top, AA muhabirine, "Efe benim de oğlum sayılır. Ona (ciğerimin parçası) diyordum. Şimdi gerçek anlamda ciğerimin parçası oldu. Nakil olurken hiç tereddüt etmedim. Çok mutluyum. Efe'yi koşarken, gülerken görmek benim için yeterli" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Küçük Efe, Halasının Karaciğeriyle Hayat Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement