Küçük Elmalı Köyü Tabiat Parkı Projesi" - Son Dakika
Güncel

Küçük Elmalı Köyü Tabiat Parkı Projesi"

Pazaryeri ilçesi sınırları içinde yer alan Küçük Elmalı Tabiat Parkı'nda, "Küçük Elmalı Köyü Tabiat Parkı Projesi" kapsamında yapılan yeni düzenlemelerde sona gelindiği bildirildi.

29.03.2017 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pazaryeri ilçesi sınırları içinde yer alan Küçük Elmalı Tabiat Parkı'nda, "Küçük Elmalı Köyü Tabiat Parkı Projesi" kapsamında yapılan yeni düzenlemelerde sona gelindiği bildirildi.

Pazaryeri Kaymakamı Bayram Sağır, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Orman ve Su İşleri Bilecik Şube Müdürü Nezir Ayhan, Bursa Milli Parklar Şube Müdürü Adnan Gencer ile diğer yetkililer, her yıl özellikle yaz aylarında binlerce kişinin ziyaret ettiği parkta gerekli düzenlenmeleri yerinde tespit etmek amacıyla incelemelerde bulundu.

Orman ve Su İşleri Bilecik Şubesinin park içinde başlattıkları yürüyüş yolları ve geçiş köprü çalışmalarını inceleyen heyet, hazırlanan projenin Bakanlık tarafından onaylandıktan sonra hemen çalışmaların başlayacağını belirttiler.

Şube Müdürü Ayhan, proje onaylandıktan sonra, içinde 130 araçlık park, kır lokantası, kır evleri, çocuklar için amfi tiyatro, yeni ve modern tuvaletler, seyir terası, gölde gezinti için kuğu su bisikletleri, yürüyüş yolları, balık tutma rıhtımı, eğlence parkuru gibi çalışmaların yapılacağını, tabiat parkının turizm açısından çok fazla rağbet edilen yerler arasına gireceğini belirtti.

Kaymakam Sağır ve Başkan Yalçın da projenin bir an önce Bakanlığa sunulup imzalanması için hemen girişimlerde bulunacaklarını açıkladılar.

Geçtiğimiz yıllarda Küçük Elmalı Tabiat Parkı'nın 103 dekar olan sahası, Bilecik Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüzün teklifinin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce onaylanması sonrasında 618 dekara çıkarılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Küçük Elmalı Köyü Tabiat Parkı Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement