Küçük Enes, Engelini Jimnastikle Aşıyor - Son Dakika
Yerel

Küçük Enes, Engelini Jimnastikle Aşıyor

Yozgat'ta doğuştan elleri ve bir bacağı olmayan 8 yaşındaki Muhammet Enes Sarı, katıldığı jimnastik kursunda en zor hareketleri başarıyla yaparak çevresindekilerin dikkatini çekiyor.

01.03.2015 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ta doğuştan elleri ve bir bacağı olmayan 8 yaşındaki Muhammet Enes Sarı, katıldığı jimnastik kursunda en zor hareketleri başarıyla yaparak çevresindekilerin dikkatini çekiyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan jimnastik kursuna katılan Muhammet Enes, jimnastik antrenörü Mevlüt Öz'ün gösterdiği tüm hareketleri başarıyla yapıyor.

Isınma hareketlerinin ardından sağ bacağındaki protezi çıkararak minderde çeşitli jimnastik hareketleri yapan Muhammet Enes, sempatik hareketleriyle dikkati çekiyor. Kursun adeta "maskotu" olan Muhammet Enes, azmiyle çevresindekilerin takdirini topluyor.

Antrenör Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muhammet Enes'in azmi ve neşesiyle dikkati çektiğini belirterek, "Enes bize 2 yıl önce gelmişti acaba nasıl olacak, diğer çocuklar yaparken kendisi yapamayınca üzülecek mi dedim. Oysa benden önce o daha fazla çalışmaya başladı, 'ben yaparım' dedi. Enes sen dinlen otur dediğimizde ise 'hayır, ben yapacağım' diye tepki verdi. Hayat dolu bir arkadaşımız" diye konuştu.

Kursa katılan diğer çocuklar ve velileriyle görüştüklerini anlatan Öz, "Onlar da iyi niyetlerini gösterdiler. Enes her hareketi yapıyor. İki kolu ve tek bacağı olmamasına rağmen hepimizden daha neşe dolu, hayata sımsıkı sarılan bir arkadaşımız. Onun geleceği çok parlak. İki kolu olmasa bile, engelli bile olsa, hayata bizden daha çok sarıldığı ortada" dedi.

Baba İbrahim Sarı da Muhammet Enes'in jimnastik kursuyla hayata daha sıkı sarıldığını belirterek, "Muhammet Enes, evde de okulunda da hayat dolu, renkli, neşeli. Annesiyle verdiğimiz desteğe her seferinde karşılık verdi. Ona engelliliğini evde ve okulda unutturduk. Jimnastik kursunda zor hareketleri yaparak kendini keşfetti. Bugün ne olacaksın diye sorduğumda iyi bir jimnastikçi diyebiliyor. Onun azmi, bizim mutluluk kaynağımız oluyor" şeklinde konuştu.

Muhammet Enes Sarı ise spor yapmayı çok sevdiğini söyledi. Jimnastik hareketleri yaparken hiç zorlanmadığını anlatan Sarı, "Benim zorlandığım hareket yok. Büyüyünce çok iyi jimnastikçi olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Küçük Enes, Engelini Jimnastikle Aşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement