Siirt'teki Küçük Gelinin Hiçbir Yerde Kaydı Yok - Son Dakika
Güncel

Siirt'teki Küçük Gelinin Hiçbir Yerde Kaydı Yok

Siirt\'teki Küçük Gelinin Hiçbir Yerde Kaydı Yok

Bakanlık, 12 yaşında evlendirilen ve 2 gün önce ölü bulunan K.E. ile ilgili harekete geçti. 'Küçük gelin'in hiçbir yerde resmi kaydı bulunamadı.

13.01.2014 15:13  Güncelleme: 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'in Pervari ilçesinde 11 yaşında evlendirilen, 12 yaşında anne olan ve 14 yaşında silahla vurulmuş halde ölü olarak bulunan K.E. ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçti. K.E.'nin hiçbir yerde resmi kaydı bulunmazken, ölen ikinci çocuğunu da evde doğurduğu belirtildi.

GÖRÜCÜ USULÜYLE EVLENDİ

Van'ın Çatak ilçesinde iki yıl önce nüfus kayıtlarında 11 yaşında gözüken K.E. görücü usulüyle evlendirildi. K.E. 12 yaşında ilk çocuğunu ve 14 yaşında ise ikinci çocuğunu dünyaya getirdi. Ancak erken doğumla dünyaya gelen bebek hayatını kaybetti.

ODASINDA SİLAHLA VURULMUŞ HALDE BULUNDU

Bebeğini kaybeden küçük gelin, önceki gün odasında silahla vurulmuş halde bulundu. Aile, gelinin bebeğini kaybetmenin acısıyla bunalıma girerek intihar etmiş olabileceğini savunurken, K.E.'nin eşinin ise askerde olduğu öğrenildi.

"GELİNİMİ GÖRÜCÜ USULÜYLE EVLENDİRDİK"

Gelinin kayınpederi Tahir Atak, Türkçe bilmediği için Kürtçe olarak yaptığı konuşmasında, gelininin hiçbir sorunu olmadığın ifade ederek, "İki yıl önce köyümüze yakın olan Van'ın Çatak ilçesinde görücü usulüyle oğlumu evlendirdim. Oğlum iki ay önce askere gitti. Gelinim de yaklaşık bir hafta önce ikinci çocuğunu dünyaya getirdi. Ancak çocuk erken doğum nedeniyle hayatını kaybetti.

"SİLAH SESİNİ KİMSE DUYMADI"

En küçük kızım gelinin odasına girdiğinde kanlar içerisinde yerde buluyor. Gelinin öldüğü zaman silah sesini kimse duymadı. Hastaneye kaldırdığımızda yolda hayatını kaybetti.

"GERÇEK YAŞI 18'DİR"

Nüfusa geç bildirdiği için gerçek yaşı 18'dir. Muhtemelen ikinci çocuğunun ölmesi üzerine intihar etmiş olacağından şüphe duyuyoruz" dedi.

BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Olayın yaşanmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçti. Olayın yaşandığı Yapraktepe köyüne giden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hifzullah Canpolaat ile Bakanlık yetkilileri, köyde incelemelerde bulunarak aileyle görüştü.

"KAYITLARDA RESMİ BİR EVLİLİĞİ BULUNMUYOR"

Konuyla ilgili bilgi veren Siirt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hıfzullah Canpolat, K.E.'nin kayıtlarda herhangi bir resmi evliliği bulunmadığını belirterek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın talimatıyla inceleme başlatıldığını söyledi.

Canpolat, K.E.'nin küçük yaşta evlendirilmesi ve çocuk yaşta doğum yapmasıyla ilgili araştırma yapmak için aile ve köy halkıyla görüştüğünü ifade ederek, gelinin yaşı küçük olduğundan hastanenin durumu jandarmaya bildirdiğini, konunun da savcılığa intikal ettiğini söyledi.

"SAVCILIK TARAFINDAN SORUŞTURMA AÇILDI"

Canpolat, kızın yaşının küçük olduğundan aile, gelinin kemik yaşının daha büyük olduğunu öne sürerek savcılığa yaş tashihi istediğini, bunun üzerine, aileler hakkında küçük yaştaki kız çocuğunu evlendirdikleri gerekçesiyle savcılık tarafından soruşturma açıldığını kaydetti.

ÇOCUK NEREDE DOĞMUŞ BİLGİSİ ARAŞTIRILIYOR

Küçük gelinin ölen ikinci çocuğunu nerede doğurduğu hakkında kesin bir bilgi olmadığını belirten Canpolat, çocuğun nerede dünyaya geldiği bilgisine ulaşamadıklarını, muhtemelen evde doğum yapmış olabileceği üzerinde çalışma başlattığını bildirdi. Canpolat ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın talimatıyla konuyla ilgili uzmanların olayın yaşandığı Pervari ilçesi Yapraktepe köyüne gelerek araştırma başlattıklarını sözlerine ekledi.

GELİNİN RESMİ NİKAHI YOK, EŞİ DE ASKER

K.E'nin eşi Mehmet A.'nın asker olduğunu belirten akrabaları Abdulhamit İpekten, K.E.'nin resmi nikahının bulunmadığını belirterek, 1,5 yaşında Azat ismindeki çocuğunun nüfus kaydının bulunmadığını söyledi. Diyarbakır Tıp Fakültesi'nde otopsi yapılan gelinin cenazesi gece geç saatlerde Pervari Kaymakamlığı'nın tahsis ettiği araçlarla alınarak köyde sessiz sedasız defnedildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Siirt'teki Küçük Gelinin Hiçbir Yerde Kaydı Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • sevim tuna: Gene doğu gene kürt. Bir de insanca muamele istiyorlar. Ya siz önce ailenize insanca sahip çıksanıza. 34 13 Yanıtla isvec merdin: sizi ilgilendiriyor mü kürt , birde sanane 0 0
  • BATILI: bu tür şeyler cahil doğulu kürtlere mahsustur, kayıtsız çok eşlilik onlarda, doksan yaşında adama 14 yaşında kız onlarda, kayıtsız birsürü çocuklar onlarda, küçük yaşta kıza sormadan bir gecede evlendirmek onlarda, küçükleri zorla evlendirmek onlarda, haram elektrik kullanmak onlarda, 17 7 Yanıtla
  • SEZER: BU YORUMLARA BAKIYORUMDA HER ZAMAN BİR IRK ELEŞTİRİLİYOR NE BİÇİM ADALET BU HER YERDE HIRSIZ CİNAYET SAPIK HER KESİMDE BÖYLE OLAYLAR OLUR BEŞ PARMAK BİR Mİ DOĞUDADA KÖTÜ VAR BATIDADA 9 2 Yanıtla
  • YABANCI: GARIBIM..ALLAH RAHMET EYLESİN..EVDE SİLAH PATLAR DA NASIL DUYULMAZ? 9 0 Yanıtla
  • YABANCI: KIMLIKSIZ OLAN HERKES TESPİT EDİLİP KAYIT EDİLMELİ. KAYITSIZ O KADAR ÇOK İNSAN VAR Kİ..ÇOĞU PARASIZLIKTAN ÇOĞU DA IHMALDEN KAYIT YAPTIRMAMIŞ. .GEREKIRSE NÜFUS MEMURLARI MEZRA MEZRA KÖY KÖY DOLASIP KAYITSIZ OLANLARI ONLARA MADDİ KULFET GETIRMEYECEK ŞEKİLDE KAYIT EDİP KİMLİK CIKARILMALI.. 5 2 Yanıtla
  • VAH VAH: BU GENÇ KIZ ÖLDÜ ARTIK, ONU GERİ GETİRMEK MÜMKÜN DEĞİL, ONU TARTIŞACAĞINIZA DEVLET BÜTÜN TÜRKİYEYİ TARASIN BU DURUMDA OLAN BİNLERCESİ VARDIR, ONLARI TEK TEK BULSUN, KÜÇÜK YAŞTA EVLENENLERİ, EVLENDİRENLERİ, NÜFUS KAYDI OLMAYANLARI, BULSUN ONLARI BİR CEZALANDIRSIN, , BUNDAN SONRA ONLARI KURTARSIN BU ABES TÖRELERDEN.... 1 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement