Küçük: Hepimizin Bu Şehre Karşı Sorumluluğu Var - Son Dakika
Güncel

Küçük: Hepimizin Bu Şehre Karşı Sorumluluğu Var

Küçük: Hepimizin Bu Şehre Karşı Sorumluluğu Var

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği'ne (ŞUÇGAD) konuk olan Vali İzzettin Küçük, "Hepimizin bu şehre karşı sorumluluğu var" dedi.

30.11.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞUÇGAD'ın konuğu olan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, son yaşanan olaylarla Urfa'da turizmin sektere uğradığını kaydetti. Herkesin Urfa'ya karşı sorumluluğu olduğunu belirten Küçük, basına büyük iş düştüğünü kaydetti.

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneğinin (ŞUÇGAD) 15 günde bir düzenlemiş olduğu "Şanlıurfa için tek kalem" buluşmalarının bu haftaki konuğu Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük oldu. Şanlıurfa'nın ve gazetecilerin problemlerinin konuşulduğu, tartışıldığı buluşmada her hafta olduğu gibi bu haftada birlik ve beraberlik mesajı verildi. Son zamanlarda yaşanan çatışma olaylarıyla çöken turizm sektörünün tekrar canlandırılması için birlik olmanın gerektiğinin vurgulandığı buluşmada Vali izzettin Küçük, turizmin canlandırılmasında basın mensuplarına büyük görev düştüğünü söyledi.

Vali İzzettin Küçük, çalışan gazetecilerin 15 günde bir toplanmasını memnuniyetle karşıladığını vurgulayarak dernek başkanı Tahir Gülebak'a teşekkür etti.

KÜÇÜK: ALGIYI BASINLA KIRACAĞIZ

Turizmin sıkıntıda olduğuna da değinen Vali Küçük, bunu atlatabilmenin en önemli aracının basın olduğunu söyledi. Vali Küçük, "Urfa'nın algısını o yedi aydır Güneydoğudaki olan algıdan Urfa da etkilendi. O algıyı kıracağız bunu da basınla beraber önce yerel sonra ulusal basınla kıracağız. Turizmimiz biraz kan kaybetti bunu açıkça söylemekte yarar var, bunu hepimiz yaşıyoruz. Bütün bu olaylarda basının vereceği Urfa'nın algısı, Urfa resmi çok önemli. Biz çok şey yaparız ama resim yanlış çıkarsa çabalarımız etkisiz kalır. Ben şunu demiyorum, arkadaşlar Urfa'nın hep hakkında güzel şeyler yazın, böyle bir şey yok buna basında demiyor zaten ama hepimizin bu şehre karşı sorumluluğu var. Hepimiz bu şehirden ekmek yiyoruz, şehrimiz iyi olursa hepimiz iyi olacağız. Bir şehir kötü olursa fakirleşirse kim kurtarabilir? Bizi ondan bu geri gidişle kim kurtarabilir? Hepimizin sorumluluğu var, bu nedenle bence insan hayatındaki en önemli kavramlardan biri. Günümüzde bir akım var, herkesin hakkı var, herkes her şeyi istiyor ama hiç kimse aklına sorumluluk getirmiyor. Bu çok önemli bir şey, geçen gün bir filozofun yazısını okudum, sabahları insanlar kalkar Allah'tan çok şeyler ister ama hiçbir gün çoğu insanda düşünmez acaba Allah'ta benden bir şey istiyor mu? Şimdi insanlarda benim bu hakkım var, şu hakkım var, şuraya gidersem şunu yapmak zorundalar, belediye bunu yapmalı, komşum şunu yapmalı veya bir iş yerine gidiyor iş yeri şunu yapmalı. Hep beklenti karşıda bizim hepimizin bu şehre karşı bir sorumluluğumuz var evet hakkımız var bu şehir hepimize çok büyük nimetler veriyor ama hepimizin de bu şehre karşı sorumluluğu var, bu sorumluluk Valinin de var basınımızın da" dedi.

GÜLEBAK: VALİMİZ TARİHİN EN ZOR VALİLİK GÖREVİNİ YAPIYOR

Vali İzzettin Küçük'ün Şanlıurfa'ya geldiği günden bu yana tarihin en zor valilik görevini yaptığını bildiklerini vurgulayarak şunları söyledi: "Şanlıurfa'mız çok zor dönemlerden geçiyor, bu nedenle valimizi her gün sınırda, Akçakale'de, Ceylanpınar'da, fazla yakalayamıyoruz ama inşallah bundan sonra sükûnet olur. Valimizle her gün beraber oluruz. Sayın valimiz Şanlıurfa'ya geldiği günden belli Şanlıurfa'nın bütün sorunlarını gece gündüz takip edip, çözüm bulduğu için Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği olarak canı gönülden teşekkür ediyorum."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Küçük: Hepimizin Bu Şehre Karşı Sorumluluğu Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement