Küçük Muzaffer'in Hikayesi, 3 Çocuğu Daha Hayata Bağladı - Son Dakika
Güncel

Küçük Muzaffer'in Hikayesi, 3 Çocuğu Daha Hayata Bağladı

Antalya'da organ nakli yapılan bir çocuğun haberini televizyonda izleyen ve etkilenen aile, beyin ölümü gerçekleşen çocuklarının organlarını bağışladı.

18.11.2014 15:34  Güncelleme: 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da organ nakli yapılan bir çocuğun haberini televizyonda izleyen ve etkilenen aile, beyin ölümü gerçekleşen çocuklarının organlarını bağışladı.

Antalya'da yaşayan Kemal-Feride Kara çiftinin 5 yaşındaki çocukları Yiğit'e, Sütçüler Mahallesi'nde yolun karşısına geçmek isterken otomobil çarptı. Kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yoğun bakım ünitesine alınan Kara'nın 10 gün önce beyin ölümü gerçekleşti.Hastanenin organ nakli merkezi koordinatörleri, çocuklarının organlarını bağışlamaları için aile ile iletişime geçti. Çocuklarının organlarını bağışlamakta kararsız kalan aile, bu sırada aynı hastanede tedavi gören ve Türkiye'nin en küçük yaşta karaciğer nakli hastası olma özelliğini taşıyan 5,5 aylık Muzaffer Arıkan'ın haberlerini izledi. Haberlerde Muzaffer'in yüzündeki gülümsemeyi gören aile, çocuklarının organları bağışlamaya kararı aldı.- Bağışlanan organlar, 3 çocuğa hayat verdiBağışlanan organlardan karaciğer İzmir'deki bir çocuğa, 2 böbrek ise Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilen ameliyatla 2,5 yaşındaki Batuhan Mete ile 15 yaşındaki Taner Aktaş'a nakledildi. Başarılı geçen nakillerin ardından Mete ve Aktaş sağlığına kavuştu. Naklin ardından çocuklarının organları bağışlayan aile, Mete ve Aktaş'ın ailelerini ziyaret etti. - "Çocuk nakilleri bizi bir kat daha mutlu ediyor"Nakilleri gerçekleştiren hastanenin organ nakli merkezi müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, bağışçı ailenin organ nakli haberini izledikten sonra gönül rahatlığıyla çocuklarının organları bağışladığını söyledi.Nakil yapılan her iki çocuğun da sağlık durumunun iyi olduğunu dile getiren Dinçkan, "Çocuk nakilleri bizi bir kat daha mutlu ediyor. Nakilden sonra çocukların yüzlerinin tekrar gülmesi, yaptığımız işe daha fazla sarılmamızı sağlıyor" dedi.- Nakille diyalizden kurtulduNakille sağlığına kavuşan 2,5 yaşındaki Batuhan'ın annesi Hacı Kadın Mete, Kayseri'de yaşadıklarını, oğlunun rahatsızlığını 4 günlükken fark ettiklerini anlattı.Oğlunun 4 aylıkken diyalize girmeye başladığını ifade eden Mete, "Oğlum diyalizden kurtuldu. Çok mutluyum. Eski sıkıntıları artık yaşamıyor. Organları bağışlayan aileye çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.Taner Aktaş'ın annesi Nevuz Aktaş ise Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşadıklarını, oğlunun doğuştan böbrek yetmezliği çektiğini belirtti.Oğlunun bugüne kadar ilaç tedavisi gördüğünü, diyalize girmek üzereyken naklin gerçekleştiğine işaret eden Aktaş, "Organlarını bağışlayan aileye çok teşekkür ediyorum. Bana oğlumu bağışladılar. Yiğitimizin de mekanı cennet olsun" ifadesini kullandı.Nakille hayata tutunan Ortaokul öğrencisi Taner Aktaş ise güzel sanatlar lisesine gitmeyi hayal ettiğini söyledi. - Doç. Dr. Ayhan Dinçkan röportajı-Hacı Kadın Mete röportajı-Detay görüntüler

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Küçük Muzaffer'in Hikayesi, 3 Çocuğu Daha Hayata Bağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement