Küçük Öğrencilerden Yeşil Çevre İçin Büyük Proje - Son Dakika
Güncel

Küçük Öğrencilerden Yeşil Çevre İçin Büyük Proje

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde Kazan Ortaokulu öğrencileri, 'Daha Yeşil Bir Kazan İçin El Ele' sosyal sorumluluk projesi için dönem başında başlattıkları etkinliklerine bahar şenliği kapsamında 2 bin çam fidanından oluşan hatıra ormanı oluşturdu.

09.04.2014 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde Kazan Ortaokulu öğrencileri, 'Daha Yeşil Bir Kazan İçin El Ele' sosyal sorumluluk projesi için dönem başında başlattıkları etkinliklerine bahar şenliği kapsamında 2 bin çam fidanından oluşan hatıra ormanı oluşturdu. Kayı Mahallesi'nde oluşturulan hatıra ormanıyla da bölgede yeni bir yeşil alanlar elde edilmiş oldu.

Projede yer alan hatıra ormanı için bahar şenliği hazırlayan öğrencilerle aileleri, yaptıkları gözleme, pasta, el işi ürünleri, hediye çekilişleriyle 2 bin ağaç için gelir sağladı. Elde edilen gelirin arta kalanı da ağaçların bakımına harcanacak. Hatıra Ormanı etkinliğine Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Şahin, Kazan Belediyesi Fen İşleri Müdürü Durali Örün ve personeli, öğretmenler, bine yakın öğrenci ve bazı veliler katıldı. Kazan Belediyesi tarafından daha önceden hazırlanan çukurlara çam fidanları yerleştiren öğrenciler, can suyunu da kendileri verdi. Birçok öğrenci ilk defa fidan dikerken, bazıları diktikleri fidana kendi isimlerini verdi. Fidan dikimi ardından çevreye saçılan poşet ve çöpler yine öğrenciler tarafından geri dönüşüm için toplandı. Öğrenciler, daha sonra beraberlerinde getirdikleri kumanyaları açıp yedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Şahin, "Öğrencilerimize eğitim faaliyetleri dışında bu tür etkinliklerde bulunması son derece önemli. Buralar zamanında ormanlık olduğunu tarih kitaplarında Timur'un fillerini ormanda saklanasından anlıyoruz. Bugün Ankara bozkır görünüyor. Bu etkinliklerle inşallah Ankaramız ormanlık alana bürünecektir" dedi

Proje koordinatörlerinden Türkçe Öğretmeni Süreyya Sezgit ise 'Yeşil ve Temiz bir Kazan İçin El Ele' projesi kapsamında çeşitli etkinlikler olduğunu söyledi. Sezgit, "Çöp toplama kampanyaları, yürüyüşler ve kermes düzenledik. Fabrikalarla konuştuk, çöplerimizi geri dönüşüme gönderiyoruz. Bu konuda Kazan Belediyesi ve esnafımızdan çok büyük bir destek aldık. Buralardan elde ettiğimiz gelirlerle ağaçların bakımına harcayacağız. Bu proje sayesinde velilerden ve öğrencilerden geri dönüşümler çok oldu" dedi. - Kazanankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Küçük Öğrencilerden Yeşil Çevre İçin Büyük Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement