Küçük Ressam, İkinci Sergisini Açacak - Son Dakika
Yerel

Küçük Ressam, İkinci Sergisini Açacak

İlkokul ikinci sınıf öğrencisi İrem Yılmaz, dedesinin teşvikiyle 2 yaşından beri yaptığı 15 yağlı boya tabloyu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda sergileyecek Yılmaz: "Çok büyük bir ressam olmayı istiyorum"

22.04.2014 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CEM SÜRMENELİ - İlkokul ikinci sınıf öğrencisi İrem Yılmaz, dedesinin teşvikiyle 2 yaşından beri yaptığı 15 yağlı boya tabloyu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda sergileyecek.

Alaplı ilçesinde yaşayan emekli öğretmen ressam Aydın Yılmaz'ın (65), 7 yaşındaki torunu İrem Yılmaz, dedesinin çalışmalarına bakarak 2 yaşındayken sulu boya resim yapmayı öğrendi.

İlk sergisini 3,5 yaşındayken açan Yılmaz, ikincisini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Aydın Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, torununun 2 yaşında resim çizmeye başladığını belirterek, ileride büyük bir ressam olacağını düşünerek ona destek olduğunu söyledi.

Torununa 2 yaşındayken resim yapması için kalem verdiğini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Kafa çizmeye başladı. Göz ve burun çizmeye başlayınca torunumdaki kabiliyeti sezdim. Hemen kendi boyalarımı vermeye başladım. Boyaları yüzüne sürmeye başlayınca sulu boya almaya başladım. Aradan 5 yıl geçti ve torunum resim yapmayı ilerletti. 15'e yakın yağlı boya tablosu oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 8. kişisel  sergimi açacağım. Torunum da benimle sergi açmak istedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu bayramda ona da sergi açmaya karar verdim. Benim 25, torunumun da 15 tablosu sergilenecek. Çok yetenekli, ileride çok iyi bir ressam olacağını düşünüyorum."

İrem Yılmaz da resim yapmayı çok sevdiğini dile getirerek, "Doğa resimleri çiziyorum. Resim yapamaya devam edeceğim. Çok büyük bir ressam olmayı istiyorum" ifadesini kullandı. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Küçük Ressam, İkinci Sergisini Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement