Küçük Ressamlar Anıtkabir'de" Etkiliği - Son Dakika
Güncel

Küçük Ressamlar Anıtkabir'de" Etkiliği

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Anıtkabir'den genel görünüm Etkinlik kapsamında Anıtkabir'e gelen çocuklar Tuvale el izlerini bırakan çocuklar İngiliz ressam Ned Pamphilon ile röportaj 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı "Küçük Ressamlar Anıtkabir'de" etkiliği kapsamında İngiliz ressam Pamphilon, çocuklarla Atatürk'ün Geometri kitabından esinlenilen "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" konulu bilimsel sanat eseri yaptı Pamphilon, tabloyu Nobel ödüllü Prof. Dr. Sancar'a 19 Mayıs'ta düzenlenecek törende hediye edecek İngiliz ressam Ned Pamphilon, çocuklarla "Küçük Ressamlar Anıtkabir'de" etkiliği kapsamında, Mustafa Kemal Atatürk'ün Geometri kitabından esinlenilerek oluşturulan "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" konulu bilimsel sanat eseri yaptı.

23.04.2016 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Anıtkabir'den genel görünüm

Etkinlik kapsamında Anıtkabir'e gelen çocuklar

Tuvale el izlerini bırakan çocuklar

İngiliz ressam Ned Pamphilon ile röportaj 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

"Küçük Ressamlar Anıtkabir'de" etkiliği kapsamında İngiliz ressam Pamphilon, çocuklarla Atatürk'ün Geometri kitabından esinlenilen "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" konulu bilimsel sanat eseri yaptı

Pamphilon, tabloyu Nobel ödüllü Prof. Dr. Sancar'a 19 Mayıs'ta düzenlenecek törende hediye edecek

İngiliz ressam Ned Pamphilon, çocuklarla "Küçük Ressamlar Anıtkabir'de" etkiliği kapsamında, Mustafa Kemal Atatürk'ün Geometri kitabından esinlenilerek oluşturulan "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" konulu bilimsel sanat eseri yaptı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ikincisi gerçekleştirilen "Küçük Ressamlar Anıtkabir'de" etkinliğinde çocuklarla bir araya gelen Pamphilon, bu sene gerçekleştireceği çalışmada Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sözünü kullandığını söyledi.

Atatürk'ün yazdığı Geometri kitabından esinlendiklerini belirten ressam Pamphilon, şöyle konuştu:

"2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanarak ödülünü Mustafa Kemal Atatürk'e armağan eden Prof. Dr. Aziz Sancar'a 19 Mayıs'ta düzenlenecek törende hediye edilecek tablonun orijinal kısmını oluşturdum. Çocuklarla birlikte de 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' sözünün içindeki kalpleri ve kenarındaki el boyalarını gerçekleştiriyoruz."

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliğe 2-14 yaşlarındaki çocuklar katıldı. 2-7 yaşlarındaki çocuklar, özel olarak hazırlanan tuval üzerinde bulunan harflerin etrafına rengarenk el izlerini bıraktı.

Daha sonra tuvali devralan 8-14 yaşlarındaki çocuklar da "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sözünün yer aldığı bölümdeki kalpleri boyadı.

Küçük Ressamlar Anıtkabir\'de" Etkiliği
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Küçük Ressamlar Anıtkabir'de' Etkiliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement