Küçük Satranççıların Ödülleri 10 Nisan'da Verilecek - Son Dakika
Yerel

Küçük Satranççıların Ödülleri 10 Nisan'da Verilecek

Küçük Satranççıların Ödülleri 10 Nisan\'da Verilecek

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Polis Teşkilatının 171.kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen satranç turnuvası yoğun ilgi gördü.

04.04.2016 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Polis Teşkilatının 171.kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen satranç turnuvası yoğun ilgi gördü. Ahmet Akın Kültür Merkezinde iki gün mücadele eden 75 minik satranççının ödülü 10 Nisanda verilecek.

Burhaniye İlçe Emniyet Müdürlüğünün Polis Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği Polis Haftası Satranç Turnuvası'na, 60'ı ilkokul ve 15'i de ortaokul öğrencisi olmak üzere toplam 75 küçük sporcu katıldı. Burhaniye Satranç Spor Kulübü Başkanı Dr. Birgi Tuna'nın koordinatörlüğünde düzenlenen turnuva 2 gün devam ederken, küçük sporcular büyük heyecan yaşadı. Dereceye girenlerin ödüllerinin 10 Nisanda verileceği açıklandı. Turnuvaya katılan küçük sporcular, satrancı çok sevdiklerini söylerken, Dr. Birgi Tuna da, büyük usta Dragan Solak'ın ilçeye yerleşmesinin satranca olan ilgiyi artırdığını anlattı. Turnuvaya katılan küçük sporcular büyük heyecan yaşadı.

Sporculardan Ali Deniz Şahin," 2 yıldır satranç oynuyorum. Bu benim katılım belgem. Bu oyunu çok sevdim" dedi. Doğukan Demirbüken'de, "Satrancı çok seviyorum. Turnuvalara katılıyorum. İnşallah, madalya alırım" diye konuştu. Halil İbrahim Uçar'da," 4.sınıfa gidiyorum. Öğretmenim Sedat Dolmacı teşvik etti. Satrancı seviyorum."dedi. Samet Turhan ise," 4.sınıfa gidiyorum. Bir yıldır satranç oynuyorum. Öğretmenim Sedat Dolmacı beni teşvik etti ve bu satranç turnuvasına katıldım. Çok iddialıyım" dedi. Mustafa Yılancıoğlu'da," Satranç oynamaktan mutluluk duyuyorum. Herkese tavsiye ederim" diye konuştu. İlçede satrancın geliştiğini anlatan Burhaniye Satranç Spor Kulübü Başkanı Dr. Birgi Tuna'da," Burhaniye de bu sefer de Polis Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Satranç Turnuvasında gene genç sporcularla bir arada olduk. Bu turnuvada, daha ziyade satranca yeni başlayan kitleyi hedef almaya çalıştık. Gayet geniş bir katılım oldu. Burhaniye'ye büyük usta Dragan Solak'ın yerleşmesinden bu yana satrançta önemli gelişmeler olduğunu gözlemliyoruz. Hemen her düzeyde satranç turnuvası düzenlenmektedir. Bizde, burada elimizden elen katkıyı sunarak çocuklarımızı satrançla buluşturduğumuz için mutluyuz. Herkese, bütün katkı sunanlara, polis haftası nedeniyle Burhaniye İlçe Emniyet Müdürlüğüne ayrıca teşekkürlerimi sunarım" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küçük Satranççıların Ödülleri 10 Nisan'da Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement