Küçük Yaren İçin Protez Umudu Doğdu - Son Dakika
Güncel

Küçük Yaren İçin Protez Umudu Doğdu

Ordu'da, doğuştan sağ kolu ve belden aşağısı olmayan, bütün işlerini sol koluyla yapan 8 yaşındaki Yaren Ömerustaoğlu, Ordu Valiliği'nin girişimleriyle protez kol ve bacaklara kavuşacak.

06.08.2015 12:44  Güncelleme: 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da, doğuştan sağ kolu ve belden aşağısı olmayan, bütün işlerini sol koluyla yapan 8 yaşındaki Yaren Ömerustaoğlu, Ordu Valiliği'nin girişimleriyle protez kol ve bacaklara kavuşacak. Anadolu Ajansının, "Tek koluyla hayata tutunan Yaren, akülü araç istiyor" başlıklı özel haberiyle gündeme getirdiği Yaren Ömerustaoğlu'nun akülü araç isteğinin Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getirilmesinin ardından, Ordu Valiliği de Yaren'e protez kol ve protez bacaklar takılması için harekete geçti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yaren'in durumunundan, gazete ve haber bültenlerinden sonra haberdar olduklarını söyledi. Yaren'in bu şekilde hayata atılması ve yaşı ilerledikçe de problemlerini kendi başına çözmesinin zor olduğunu belirten Balkanlıoğlu, şunları söyledi; "Basında yer almasının ardından, 'Yaren'i protez bacaklarla nasıl yürütebiliriz' diye valilik olarak el attık. Konuyla ilgili Gölköy Kaymakamlığımıza talimat verdim. Bu çocuğumuz kaymakamlığımızın temin edeceği bir araçla Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ortopedi Servisi'ne göndererek burada protez bacak ve kolu için kontrollerden geçireceğiz. Neye mal olursa olsun bu yavrumuzu yürütmek istiyoruz" diye konuştu. Valilik olarak Yaren'e sonuna kadar destek olmak istediklerini vurgulayan Balkanlıoğlu, "Şayet kendisine uygun protezler bulunabilirse veya bünyesi protez kullanmaya uygunsa, ne tür protez kullanılacaksa, bunu ya valiliğimizin kendi imkanlarıyla ya da valiliğimizin girişimleriyle sponsor marifetiyle, inşallah çocuğumuzun protez kol ve bacaklarını taktıracağız. Bu konuda çabalıyoruz" ifadesini kullandı. Balkanlıoğlu, protez kol ve bacaklarda teknolojinin çok ilerleyip geliştiğini belirterek, "Robotik sistemlere kadar bu iş uzadı. Hem koluna hem de bacaklarına protez takılması için elimizden geleni yapacağız. Tabi son kararı uzman doktorlarımız verecek" şeklinde konuştu.

"Her anne gibi kızımın yürüdüğünü görmek istiyorum"

Ordu Valiliği'nin protez kol ve bacaklarla ilgili girişimleri Yaren Ömerustaoğlu'nun ailesini umutlandırdı.Anne Azime Ömerustaoğlu, kızının akülü aracına kavuştuğunu şimdi de protez yapılacağı günü sabırsızlıkla beklediklerini anlatarak, "Ben de her anne gibi kızımın yürüdüğü günü görmek isterim. Bundan daha büyük bir mutluluk yok bizim için. İnşallah o günleri görürüz. Allah vesile olanlardan razı olsun. Bizim sesimizi duydular. Kızım için bir akülü araç istedik ancak 4 akülü araç birden geldi. Şimdi protez için yardım ediyorlar. Bu günlerimize şükürler olsun" diye konuştu.

Anne Ömerustaoğlu, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'na da teşekkür ederek, "Hiçbir zaman yapılan bu yardımları ve iyilikleri unutmayacağız" dedi.

Küçük Yaren İçin Protez Umudu Doğdu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Küçük Yaren İçin Protez Umudu Doğdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement