Küçük Zeliha Ameliyat Olmak İçin Yardım Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Küçük Zeliha Ameliyat Olmak İçin Yardım Bekliyor

Sakarya’da doğuştan ’SP’ (beyin felci) hastalığına yakalanan ve tedavi edilemezse hayatını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak olan 14 yaşındaki kız çocuğu, hayırseverlerden yardım bekliyor.

24.07.2015 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'da doğuştan 'SP' (beyin felci) hastalığına yakalanan ve tedavi edilemezse hayatını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak olan 14 yaşındaki kız çocuğu, hayırseverlerden yardım bekliyor.

Adapazarı ilçesi Şeker Mahallesi'nde yaşayan Sürücü ailesinin küçük kızı Zeliha doğumundan bir süre sonra 'beyin felci' de denilen SP hastalığına maruz kaldı. Uzun yıllar tedavi gören küçük kız, iki kez ameliyat oldu ve büyük bir gelişme gösterdi. Beyninde tümör olmasına rağmen çalışarak çocuğunun ilaçlarını ve tedavi masraflarını karşılamaya çalışan Hakan Sürücü ve bulabildiği boş zamanlarda mantı açıp, el işi yaparak ailesine katkıda bulunmak isteyen Anne Aysun Sürücü, gün geçtikçe sağlığını kaybeden kızları için bir umut arıyor. Daha önce Özürlüler Vakfı'nın destekleri ile Gebze Anadolu Hastanesi'nde iki kez ameliyat olan ve iyi gelişmeler kaydeden Zeliha'nın üçüncü kez ameliyat edilmesi gerekiyor. Küçük kızları Zeliha'nın üçüncü kez yapılacak olan ameliyatın maddi açıdan yüksek olması nedeniyle masrafları karşılayamayacak durumda olan Sürücü ailesi, kendilerine yardım elinin uzatılmasını istiyor.

SP hastalığı yüzünden kızının yürümesinde, oturup kalkmasında ve yaşamının büyük bölümünde önemli problemler yaşandığını söyleyen Anne Aysun Sürücü, "Ben Gebze Anadolu Hastanesi'ne ve Özürlüler Vakfı'na çok teşekkür ediyorum. Daha önce onların destekleri ile kızım 2 kez ameliyat edildi ve önemli oranda gelişme kaydedildi. Zeliha'nın omurgasındaki eğriliği nedeniyle tam donanımlı bir hastanede 3. kez ameliyat olması gerekiyor. Bizim bu ameliyatın masraflarını karşılayacak maddi bir durumumuz kalmadı. Kızımın bir an önce sağlığını kavuşmasını istiyorum. Yavrumun sağlığına kavuşması için hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Küçük Zeliha Ameliyat Olmak İçin Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement