Konya'da Hayvanlar Görücüye Çıktı - Son Dakika
Güncel

Konya'da Hayvanlar Görücüye Çıktı

Konya'da devam eden uluslararası katılımlı Küçükbaş Hayvancılık Kongresinde, 14 ilde ıslah çalışması yapılan koyun ve keçiler görücüye çıktı.

16.10.2014 21:00  Güncelleme: 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükbaş Hayvancılık Kongresi- Kongreyi düzenleyen Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü yerleşkesine kurulan çadırlarda, Türkiye'nin 14 ilinde ıslah çalışması yapılan koyun ve keçiler görücüye çıktı.

Konya'da devam eden uluslararası katılımlı Küçükbaş Hayvancılık Kongresi'nde, 14 ilde ıslah çalışması yapılan koyun ve keçiler görücüye çıktı.Kongreyi düzenleyen Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün yerleşkesine çadır kuran koyun ve keçi yetiştiricileri, 12 ülkeden gelen ve Türkiye'den katılan araştırmacıların ilgisini çekti.

Enstitü müdürü Fatih Özdemir, 1914 yılında kurulan kurumlarının 100. yıl dönümünü kutladıklarını, bu kapsamda Hayvancılık Kongresi düzenlediklerini söyledi.Kongreye katılan özelikle yabancı konukların Türkiye'deki hayvan ıslahı projelerini görmeleri için enstitü kampüsünde koyun ve keçilerin tanıtımı için program yapıldığını anlatan Özdemir, şöyle konuştu:

"Kongrede birçok etkinliği bir arada yapmaya çalıştık. Bilimsel etkinlik yanında yurt içi ve dışından gelen teknik elemanlara eğitim veriliyor. Aynı zamanda Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Bingöl, Eskişehir, Isparta, Karaman, Kilis, Konya, Sivas, Şanlıurfa ve Tokat koyun keçi birliklerimiz çadır kurdu. Proje ile ıslah çalışması yapılan çeşitli koyun ve keçi ırklarından örneklerini getirerek kongreye katılanlara gösterme fırsatı buldular."

Konuşmanın ardından Vali Yardımcısı Erol Özkan, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Prof. Veysel Ayhan, Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar ve diğer katılımcılar, çadırları gezerek ıslah edilen koyun ve keçilerle ilgili bilgi aldı.Koyun ve keçi yetiştiricileri birliklerinin yöneticileri, daha sonra katılımcılara yöresel ürün ikramında bulundu.

Konya\'da Hayvanlar Görücüye Çıktı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Konya'da Hayvanlar Görücüye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement