Küçükçekmece Belediyesi'nden Yaşlılar Günü'ne Özel Etkinlik - Son Dakika
Güncel

Küçükçekmece Belediyesi'nden Yaşlılar Günü'ne Özel Etkinlik

Küçükçekmece Belediyesi\'nden Yaşlılar Günü\'ne Özel Etkinlik

Küçükçekmece Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla hazırladığı Hayat Ağacı projesi kapsamında 65 yaş ve üzeri 50 ilçe sakininin hayatına dokunuyor.

01.10.2015 00:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla hazırladığı Hayat Ağacı projesi kapsamında 65 yaş ve üzeri 50 ilçe sakininin hayatına dokunuyor. Tarihe tanıklık eden yaşlı bilgelerin hayatları, sergiye konu ediliyor.

Foto-röportaj tekniği ile geçmişten günümüze kuşaklar arasında tecrübe transferini, günlük hayatın koşuşturmacasında unutulan yaşlı hayatlara dikkat çekmeyi amaç edinen Küçükçekmece Belediyesi, ihtiyar bilgelerin hayat tecrübelerinden derledikleri öğütleri bu projeyle gençlere aktarıyor.

TARİHE TANIKLIK EDEN ANILAR

Projede yer alan yaşlılardan biri de 76 yaşındaki Bayram Yaman. Askerliğini Yassıada'da yapan Yaman, 27 Mayıs 1960 Darbesi ile yönetimden uzaklaştırılan Celal Bayar ve Adnan Menderes ile arkadaşlarının yargılanmasına tanıklık edenlerden.

Yassıada'da yaşadıklarını anlatırken idamlara herkesin çok üzüldüğünü belirterek Menderes'le ilgili bir başka anısını şöyle anlatıyor: "Rahmetli Menderes iktidara geldiğinde 'Türkçe Ezan'ı, 'Tanrı Uluduru' kaldırdı. 'Allahu Ekber' geldi. Babam toprağa kapandı, 'Ya Rabbi, tekrar bunu görecek miydik?' dedi. Ağlıyordu adam."

EZAN SESİ DUYMAK İÇİN

Hayat Ağacı projesine konuşanlardan 84 yaşındaki Hidayet Güler Bulgaristan'dan neden Türkiye'ye göç ettiklerini, "Çocuklarım küçüktü. 11 ve 9 yaşında. Benim çocuklarım Türkiye'ye gittikten sonra camiye gitmese bile günde 5 kere ezan sesi duyacak. Ama orada ezan sesi yok" diye açıklıyor.

Küçükçekmece'nin müteahhitlerinden Adnan Efe de inşaat ustalığı yaptığı gençlik yıllarında Kabe"nin onarım işinde çalıştığını gururla anlatıyor. Adnan Efe, gençlik yıllarındaki bu anısını aktarırken "Kabe'nin bereketiyle başarılı oldum" ifadelerini kullanıyor.

Proje kapsamında kadraja yansıyan yaşlı bilgeler ile yapılan söyleşiler de Hayat Ağacı sergisinde sanatseverlerle buluşacak.

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Özel Etkinliği'ne sergi açılışı sonrası; Altınova Balkan Göçmenleri Sosyal Yardımlaşma Derneği öncülüğünde kurulan, yaşları kırk ile 85 arasında değişen Kadınlar Korosu'nun seslendireceği şarkılar eşlik edecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Küçükçekmece Belediyesi'nden Yaşlılar Günü'ne Özel Etkinlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement