Küçükçekmece'deki Atık Plastikler Hayvanlara Yuva Oluyor - Son Dakika
Güncel

Küçükçekmece'deki Atık Plastikler Hayvanlara Yuva Oluyor

Küçükçekmece’de geri dönüşümden elde edilecek plastikler, sokak hayvanları için barınak oluyor.

05.10.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece'de geri dönüşümden elde edilecek plastikler, sokak hayvanları için barınak oluyor. Küçükçekmece Belediyesi ve PAGDER (Türkiye Plastik Sanayicileri Derneği) işbirliğiyle hazırlıkları tamamlanan projenin imzaları atıldı.

Küçükçekmece Belediyesi ve PAGDER (Türkiye Plastik Sanayicileri Derneği) işbirliğiyle sokak hayvanları için anlamlı bir projenin imzaları atıldı. İki kurum arasında hayata geçirilen protokol gereği geri dönüşümden elden edilecek plastiklerden bir bölümü sokak hayvanlarına yuva olarak geri dönecek. Geri dönüşüme dikkat çekmeyi amaçlayan projenin protokolü Küçükçekmece Belediyesi'nde düzenlenen törenle imzalandı.

GERİ DÖNÜŞÜM SAYESİNDE HAYVANLAR BARINAĞA KAVUŞACAK

'Sıcak Bir Yuva Her Canlının Hakkıdır' sloganı ile başlatılan proje kapsamında  'Yuvaya Dönüşen Plastikler' kampanyası ile hazırlanacak hayvan kulübeleri kış mevsiminde sokak hayvanları barınak olacak. Bu sayede kışın ağır şartlarına karşı sokak hayvanlarının barındırılması sağlanacak.

"AMAÇ, BİLİNÇ OLUŞTURMAK"

İmza töreninde projenin temel amaçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan PAGDER Plastik Sanayicileri Derneği Başkanı Reha Gür, "Bugününün küçükleri, yarının gelecekleri olan gençlerimizi bilinçlendirmek amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirdik. Projenin temeline baktığımızda bizim yaklaşımımız sadece bilinçlendirmek. Ne diyoruz; plastikler çöp değildir, doğaya bırakılmalıdır ve geri dönüştürülmelidir. Küçükçekmece Belediyesi'yle yapacağımız protokolden sonra belediyemizden beklentimiz sadece bilinçlendirmeyle ilgili görsellerimizi kutulara giydirmeleri olacak. Biz bunun karşılığında hayvan barınaklarına köpek kulübeleri bağışlayacağız. Uygun görürlerse şehrin farklı bölgelerine kedi kulübeleri de bağışlayabiliriz" şeklinde konuştu.

"GERİ DÖNÜŞÜMÜNE KATKI SAĞLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Geçmiş yıllarda hayvan hakları konusunda istenmeyen tabloların yaşandığına dikkat çeken Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, hayvan hakları konusunda büyük yol katedildiğini belirtti. Başkan Karadeniz konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çevre bilincine katkı sağladığı için bu işi önemsiyoruz. Çünkü bu protokolün az da olsa özellikle plastik malzemelerin geri dönüşümüne katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Diğer bir önemli tarafı hayvan kaklarıyla alakalı önemli saydığımız bir çalışma olduğu için. Sokak hayvanlarımıza ne kadar kötülük ettiğimizin farkında bile değiliz. Hatırlayın yıllar önce hayvanlar ve belediye dendiği zaman aklımıza belediye itlaf ekipleri gelirdi. Yani vatandaşlar sokak hayvanlarını şikayet eder belediye de gelip onları zehirlerdi. Hayvan orada can verir biz de bunu belediyecilik zannederdik" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Küçükçekmece'deki Atık Plastikler Hayvanlara Yuva Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement