Küçükçekmeceli Çocuklar Gökyüzünü İnceliyor - Son Dakika
Yerel

Küçükçekmeceli Çocuklar Gökyüzünü İnceliyor

Küçükçekmece Belediyesi iki gün sürecek olan Gökyüzü Gözlem Şenliği düzenledi.

07.10.2016 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece Belediyesi iki gün sürecek olan Gökyüzü Gözlem Şenliği düzenledi. Şenliğe katılan çocuklar hayal dünyalarında farklı kapıları aralarken, çeşitli atölyelerde hem bilgileniyor hem de uzayın gizemine yolculuk yapıyor.

Gençlere ve çocuklara yönelik çok sayıda etkinlik düzenleyen Küçükçekmece Belediyesi bu kez 'Gökyüzü Gözlem Şenliği' ile çocukların hayal dünyasında farklı kapılar açmayı hedefliyor. Küçükçekmece Sosyal Tesisleri Amfi Tiyatro'da hazırlanan ve iki gün sürecek olan şenlikte yapılacak farklı astronomi atölyeleri ile çocukların astronomiye dokunması sağlanıyor. Çocuklar, "Ay'ın Evreleri Atölyesi", "El Planetaryumu Atölyesi", Gök Atlası Atölyesi, Güneş Saati Atölyesi, "Su Roketi Atölyesi", "Teleskop Yapımı Atölyesi" gibi çeşitli atölyelerde hem bilgileniyor hem de uzayın gizemine yolculuk yapıyor. Şenliğin ilk gününde ayrıca Prof. Dr. Tansel Ak "Teleskoplar ve Öte Gezegenler" isimli sunumu ile bilgilerini aktardı.

"Amacımız farkındalık oluşturabilmek"

Şenliğin açılış törenine Küçükçekmece Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Besim Müftüoğlu da katıldı. Kurulan atölyeleri gezen Müftüoğlu sanal gerçeklik gözlüğünü takarak güneş sisteminde yolculuk yapmadı da ihmal etmedi.

Düzenlenen şölenin amaçları hakkında konuşan Mehmet Besim Müftüoğlu, "Amacımız ilçemizdeki genç kuşağa bilinmezleri göstermek. Bu çerçevede üniversitelerden gelen değerli hocalarımızın yardımıyla genç kuşaklara merak edilen gökyüzünü anlatmak. Onların uzay merakını gidermek. Bu amaçla ülkemizde oluşacak uzay ajansı gibi bir takım girişimlere destek vermek.  Bir farkındalık oluşturabilmek. Bildiğiniz gibi bir ilçemizde birçok faaliyet yaparken çocuklarımıza yönelik etkinlikler de yapıyoruz" dedi.

"Astronomi bütün temel bilimleri barındırır"

"Teleskoplar ve Öte Gezegenler" sunumuyla bilgilerini şölene katılanlara aktaran İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi  Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Astrofizik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tansel Ak astronominin ülkelerin gelişmesi açısından önemli bir alan olduğunu kaydetti. Temel bilim sevgisini çocuklara aşılamanın da önemine değinen Tansel Ak, "Şunu unutmamak lazım ki temel bilimlere önem vermeden gelişmiş bir tane bile ülke yoktur dünyada. Dolayısıyla temel bilim sevgisini çocuklara aşılamak son derece önemli. Bunun için de astronomi çok güçlü bir araçtır. Çünkü bütün temel bilimleri içinde barındıran bir alandır. Özellikle ilk ve ortaokul öğrencilerine bu tür etkinlikler bilim sevgisini aşılamak için önemli" dedi.

Şenliğe katılan çocuklarda ilk kez gözlemledikleri gökyüzünün heyecan verici olduğunu ifade etti. Gündüz teleskoplarla güneş gözlemi de yapılan etkinlikte havanın kararması ile gece gözlemi başlamış olacak. Gece gözlemi ile uzayın bilinmezlik perdesi kaldırılmaya çalışılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küçükçekmeceli Çocuklar Gökyüzünü İnceliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement