Küçükçekmeceliler, İstiklal Şairini Andı - Son Dakika
Güncel

Küçükçekmeceliler, İstiklal Şairini Andı

Küçükçekmeceliler, İstiklal Şairini Andı

Küçükçekmece Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy'u, İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıl dönümünde düzenlediği bir dizi etkinlikle andı.

13.03.2014 10:31  Güncelleme: 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece Belediyesi, istiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'u, İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıldönümünde düzenlediği bir dizi etkinlikle andı.

Küçükçekmece Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği etkinlikte İstiklal Marşı'nın 93. yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy'u andı. Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca başta olmak üzere pek çok öğretmen ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, herkesin hayatında Mehmet Akif Ersoy gibi örnek aldığı büyüklerin olduğunu belirterek, "Mehmet Akif'in hayatımızda bu kadar yer etmiş olmasının sebebi İstiklal Marşı'na katmış olduğu o ruhtur. İçinde ihlas olan, samimiyet olan her çalışma belki o gün olmasa da ileride mutlaka meyvesini verecektir. Akif, her gün Fatih'ten Ziraat mektebine yürüyerek gidiyor. Şimdiki çocuklar ise aynı site içerisindeki okula bile gitmek istemiyorlar" dedi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın selamıyla söze başlayan başkan yardımcısı Hüseyin İpek de "Dışarıda 8 derecelik bir hava var. Atalarımız çok daha soğuk havalarda büyük bir mücadele vermiş. İstiklal Marşı bu mücadeleyi, Türk topluluğunun acısını, sevincini içinde barındırıyor. Sizin de onlarla aynı heyecanı aynı coşkuyu hissettiğini biliyorum" diye konuştu.

TÜRK BAYRAĞI'NA BÜYÜK ALKIŞ

Programda ayrıca, Mehmet Akif Ersoy Okulu öğrencileri istiklal şairinin şiirlerini okurken okul korosu birbirinden güzel türküler seslendirdi. Bir öğretmenin, sınıfında öğrencilerine anlattığı Mehmet Akif Ersoy konulu dersin işlendiği tiyatro ise katılımcıları mest etti. Tiyatro sonunda Türk bayrağı açan öğrenciler büyük alkış aldı.

Program sonunda ise Hüseyin İpek ve Adem Koca öğretmenlere teşekkür ederek çiçek verirken, Küçükçekmece Belediyesi tarafından tüm katılımcılara Mehmet Akif Ersoy'un 'Safahat' adlı kitabını hediye edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement