Küçükler: "Erzurum, Türkiye'nin Sahip Olduğu En Kıymetli Değerdir" - Son Dakika
Yerel

Küçükler: "Erzurum, Türkiye'nin Sahip Olduğu En Kıymetli Değerdir"

Küçükler: "Erzurum, Türkiye\'nin Sahip Olduğu En Kıymetli Değerdir"

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü kentte coşkuyla kutlandı.

12.03.2014 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü kentte coşkuyla kutlandı. Havuzbaşı'nda gerçekleştirilen kutlama programında ilk olarak Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin de katıldığı törende konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Erzurum'un Türkiye'nin sahip olduğu en kıymetli değer olduğunu söyledi. Başkan Küçükler, şöyle devam etti:

"Rengini ecdat kanından alan bayrak uğruna, can vermenin yüceliğini bilen yiğit dadaşlar; Türk'ün varlığını Aziziye'de, Mecidiye'de cihana hatırlatan, büyük ecdadın torunları; bugün, Erzurum tarihinde yaşanmış kara günlerin, acının, zulmün ve ihanetin bir daha tekrarlanmamak üzere sona erdiği gündür. Bayrak ve istiklal mücadelesinin 96 yıl önce kazanıldığı bu büyük gün, hepimize kutlu olsun. Şehrimiz, Türkler'e Anadolu'yu vatan yaparken nasıl bir umut ışığı olmuşsa zor zamanda da vatanın savunmasında aynı işlevi görmüştür. Erzurum, Türkiye'nin sahip olduğu en kıymetli değerdir. Erzurum şuan da sahip olduklarımızın sebebidir. Bu şehir Türkiye'nin özüdür, cevheridir."

ERMENİ MEZALİMİ

Başkan Ahmet Küçükler, konuşmasında Ermenilerin Erzurum'da yaptığı katliama dikkati çekti. Küçükler, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kurtuluş için ilk kıvılcım burada çakılmış, ordusu dağıtılmış bir millet, yeni düzenini bu şehirde kurmuştur. Kurtuluş savaşını başlatan kahramanlar ilham ve desteklerini Erzurum'dan almışlardır. Cumhuriyeti kuran önder sırtını Erzurum'a dayamıştır. Hamuru sevgisiyle yoğrulan Erzurum insanı, bugün 96 yıl önce yaşanan insanlık dışı olayların acısını yeniden yaşıyor. 96 yıl önce bugün Alaca' da, Cinis' te, Yeşilyayla' da Tımar' da: hemen yakınımızdaki Karskapı' da, Yanıkdere'de, Ezirmikli Osman Ağa ve Mürsel paşa konaklarında binlerce Müslüman-Türk, Taşnak Ermeni çeteleri tarafından soykırıma uğradı. Tarihi vesikalarla sabittir ki; Erzurum da Ermeni çetelerinin katlettiği insan sayısı 3 ay içinde 50 bini buldu. Bugün bu meydanda toplanan kalabalık içinden bir tek kişi bulamazsınız ki, bir yakını Ermeni çeteleri tarafından katledilmemiş olsun. İnanıyorum ki yeni kurulan bu dünyada Erzurum geçmişine layık katkıyı sağlayacak ve dinamikleşen Türkiye ye Kurtuluştaki gibi destek verecektir."

"İSTİKLAL, GÜNEŞ GİBİ DADAŞIN HÜR ALNINDA PARILDAR"

Erzurum insanındaki vatan ve millet sevgisine dikkati çeken Küçükler, şöyle dedi:

"İstiklal bedeli en yüksek bir kavramdır. Bir mübarek manadır. İstiklal, güneş gibi Dadaşın hür alnında parıldar. Erzurumlu vatanı, bayrağı uğruna kefeniyle yürür. Çünkü 12 Mart; bu ülkenin evlatları için; istiklal demektir. Hürriyet demektir. Cumhuriyet ve demokrasi demektir. Kısaca, bugünkü Türkiye Cumhuriyeti demektir. Rengini şehitlerimizin kanından almış al bayrağımızın düşmesini, bağımsızlığımızın haykırışı olan İstiklal Marşımızın susmasını, bin yıllık kardeşliğimizin Nifak ile bozulmasına asla izin vermeyeceğiz. Hiç kimse,bu konuda yanlış hesap yapmasın. Unutmayın! Bu var oluşun bedelini dün Allahu Ekber dağlarında, Çanakkale'de, Dumlupınar da ödediniz."

"ERZURUM'A HİZMET ETMEKTEN HEP ONUR DUYDUM"

Başkan Ahmet Küçükler, görev süresi boyunca kente hizmet etmenin onurunu yaşadığını bildirdi. Küçükler, sözlerini şöyle tamamladı:

"İki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yaptım. Siz değerli dadaşların emrinde oldum. Bu güzel beldeyi teslim aldığım günden itibaren gecemizi gündüzümüze katarak hizmet etmeye çalıştım. Sizlerin destek ve dualarıyla başarılı çalışmalara imza atmış bulunuyoruz. Her gün daha çağdaş, daha yaşanılabilir bir Erzurum oluşturabilmenin adımlarını hiç yorulmadan attık. Bir çok yeni hizmetler ile şehri tanıştıran bizler olduk.

Sizler bu hizmetlere hiç şüphesiz layıksınız. Hizmet sürem içerisinde desteğinizi üzerimizden hiç eksik etmediniz. Sizlerin teveccühlerini, hükümetimizin Erzurum'a muhteşem bakışı hizmetlerimizin sürekliliğini sağlamıştır. 10 yıl boyunca Mübarek Şehrimiz olan Erzurum'umuza Hizmet etmekten onur ve gurur duydum, bunun mutluluğunu yaşıyorum.

Bundan 96 yıl önce, 12 mart 1918' de Erzurum' un Türk beldesi olma mücadelesini yapan ve bize bu vatanı emanet eden başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimize Allah' tan rahmet diliyorum. Kahraman ordumuza şükranlarımı sunuyorum." Şiir ve halk oyunları gösterisi sonrası Bakan Güllüce ve beraberindekiler, Karskapı Şehitliği ve ardından kentsel dönüşüm alanlarını gezdi.

BÜYÜKŞEHİR'DEN KURTULUŞ RESEPSİYONU

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Xanadu Snow White Oteli'nde şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü dolayısıyla bir resepsiyon verdi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler ile eşi Dr. Ayşenur Küçükler, davetlileri karanfillerle karşıladı. Resepsiyona, AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Mustafa İhsan Batı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri katıldı. Resepsiyon ikram ve pasta kesimiyle sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küçükler: 'Erzurum, Türkiye'nin Sahip Olduğu En Kıymetli Değerdir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement