Kudaka'dan Foto Safari - Son Dakika
Yerel

Kudaka'dan Foto Safari

Kudaka\'dan Foto Safari

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmalarında ödül almış ve jürilik yapmış Türkiye’nin önde gelen fotoğraf editörleri, öğretim üyeleri ve fotoğraf sanatçılarını Erzurum’da buluşturdu.

30.06.2014 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmalarında ödül almış ve jürilik yapmış Türkiye'nin önde gelen fotoğraf editörleri, öğretim üyeleri ve fotoğraf sanatçılarını Erzurum'da buluşturdu.

Bölge turizm potansiyellerinin ve kış sporları altyapısının ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması, pazarlanması ve bölgenin önemli bir turistik destinasyon haline gelmesi amacıyla 27-28-29 Haziran 2014 tarihlerinde bölgede foto safari etkinliği düzenlendi.

KUDAKA'nın davetiyle Erzurum'da bir araya gelen usta fotoğrafçılar, 3 gün süren etkinlik boyunca kentin doğal güzellikleri, tarihi ve turistik mekanları ile sosyal yaşantısını görüntüledi.

Fotoğraf Dergisi ve Fotoğraf Bilgi Merkezi web sitesi yayın yönetmeni Ömer Serkan Bakır, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi ve Fotoğraf Dergisi Yayın Yönetmeni Nadir Ede, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim üyesi Emre İkizler, Gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Tahir Özgür, Atlas, Skylife, National Geographic dergilerinde fotoğrafları yayınlanan Uğurhan Betin ve duayen fotoğrafçı Sabit Kalfagil KUDAKA'nın davetlisi olarak Erzurum'da buluştu.

Etkinliğin ilk günü Tortum ve Uzundere'yi ziyaret eden, ikinci gün Narman ve Pasinler'e giden, Palandöken'de ve Tabyalarda fotoğraf çekimleri yapan grup, gezinin son gününde şehir merkezinde Üç kümbetler, Erzurum Kalesi, Çifte Minareli Medrese, Ulucami, Lala Paşa Cami, Yakutiye Medresesi, Rüstem Paşa Bedesteni gibi tarihi ve turistik mekanlarda çekimler yaparak kentin sosyal yaşantısını fotoğrafladı.

Yaz ve kış mevsimlerinde iki dönem şeklinde yapılması planlanan foto safari etkinliklerinin ikinci etabı önümüzdeki dönemde Erzincan ve Bayburt'ta gerçekleştirilecek. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kudaka'dan Foto Safari - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement