Kudüs Sokaklarında "İntifada" Sesleri - Son Dakika
Güncel

Kudüs Sokaklarında "İntifada" Sesleri

İsrail polisi tarafından dün öldürülen Filistinli gencin Doğu Kudüs'teki evinin çevresinde yaşanan çatışmalarda 20'den fazla kişi yaralandı.

30.10.2014 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail polisi tarafından dün öldürülen Filistinli Mu'tez Hicazi'nin (32) Doğu Kudüs'teki evinin çevresinde toplanan Filistinlilere güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail polisinin, Batı Kudüs'te aşırı sağcı aktivist haham Yehuda Joshua Glick'e yönelik silahlı saldırıyı düzenlediği iddia edilen Hicazi'yi öldürmesinin ardından, şehirde tansiyon yükseldi.

Silvan bölgesinin Ebu Tur mahallesinde güvenlik güçleriyle çatışan Filistinliler, İsrail askerlerinin müdahalesine havai fişek ve taşlarla karşılık verdi. İsrail polisi ve askerleri ise göstericilere gaz, ses bombası ve plastik mermi ile müdahale etti.

Sokaklarda barikat kuran ve "İntifada" sloganları atan göstericilerin, bir minibüsü de ateşe verdiği görüldü.

Sağlık görevlilerinden edinilen bilgiye göre, arbedede en az 20 kişi yaralandı.

Öte yandan, hayatını kaybeden Hicazi'nin evinde taziye çadırı kuruldu. Hicazi'nin anne ve babası ise sabah saatlerinden bu yana gözaltında bulunuyor.

AA muhabirine taziye çadırında açıklamalarda bulunan Hicazi'nin ağabeyi Halil Hicazi (34), "Kardeşimi dün gece görmedim. Sabah bomba sesleriyle uyandım ve mahallede bir sürü İsrail askeri gördüm. Daha sonra mahalleye ambulanslar gelmeye başladığı zaman kardeşimin öldürüldüğünü öğrendim. Annemi, babamı ve bir erkek kardeşimi polis sabah saatlerinde gözaltına aldı" diye konuştu.

Aşırı sağcı Siyonist kimliğiyle tanınan Tapınak Dağı Mirasını Koruma Vakfı (HaLiba) Başkanı Yehuda Joshua Glick'e dün akşam saatlerinde Batı Kudüs'te silahlı saldırı düzenlenmişti.

Glick, son aylarda "Mescid-i Aksa'ya yönelik çok sayıda baskına öncülük etmiş ve Mescid-i Aksa Külliyesi üzerindeki camilerin yıkılarak yerine Süleyman Mabedi'nin inşa edilmesi" çağrısında bulunmuştu.

HaLiba adlı kuruluş, Mescid-i Aksa Külliyesi'nin Müslümanların mülkiyetinden alınıp Yahudilere verilmesini, Külliye içerisinde bulunan İslami döneme ait tüm yapıların yıkılıp yerine Hazreti Süleyman'ın Mabedi olduğuna inanılan yapının tekrar inşa edilmesini savunuyor.

Öte yandan İsrail, "ikinci bir bildirime kadar Mescid-i Aksa'nın tüm Müslümanlara kapatıldığını" açıklamıştı. Buna göre turistler ve Yahudi yerleşimciler de dahil hiç kimsenin Aksa'ya girişine izin verilmiyor. - Kudüs

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kudüs Sokaklarında 'İntifada' Sesleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement