Kudüs'teki Sinagog Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Kudüs'teki Sinagog Saldırısı

İsrail Başbakanı Netanyahu: "Otopsi raporu 'kan iftirasının' yayılmasını ve bu kişinin (Filistinli şoförün) Yahudiler tarafından öldürüldüğüne inanılmasını engelleyemedi" "Ebu Mazen (Mahmud Abbas) bu sefer saldırıyı kınadı.

18.11.2014 22:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs'teki sinagog saldırısının önceki gün Filistinli bir otobüs şoförün ölümüyle ilişkilendirilmesine dair,  "Otopsi raporu bunda (intihar ettiğinde) şüpheye yer bırakmıyor. Ancak bu rapor, 'kan iftirasının' yayılmasını ve bu kişinin Yahudiler tarafından öldürüldüğüne inanılmasını engelleyemedi" dedi.

Netanyahu, Kudüs'te basına yaptığı açıklamada, sinagoga düzenlenen ve 4 İsraillinin ölümüne yol açan saldırıdan, Filistin yönetimi, Hamas ve İslami Cihad örgütünü sorumlu tuttu.

"Ebu Mazen (Mahmud Abbas) bu sefer saldırıyı kınadı. Bunu yapması güzel bir şey ancak yeterli değil" diyen Netanyahu, uluslararası camiayı da eleştirerek, "Dünya buradaki katliamı görüyor fakat çatışmaların ana nedeni olan Filistinlilerin İsrail'e karşı acımasız saldırılarının durdurulmasını talep etmiyor" ifadesini kullandı.

Netanyahu ayrıca Abbas'ın terör saldırılarını doğrudan desteklemediğinin doğru olduğunu ancak Filistin yönetiminin "söz ve kışkırtmalarının teröre neden olduğunu" ileri sürdü.

Sinagog saldırısının önceki gün Doğu Kudüslü bir otobüs şoförünün intiharıyla bağlantılandırılmasına da değinen Netanyahu, "Otopsi raporu bunda şüpheye yer bırakmıyor. Ancak bu rapor, 'kan iftirasının' yayılmasını ve bu kişinin Yahudiler tarafından öldürüldüğüne inanılmasını engelleyemedi. Kışkırtmalar sonucu söz konusu alçakça katliam yaşandı" diye konuştu.

Kudüs'te önceki gün, İsrailli otobüs firmasında şoför olarak çalışan Filistinli Hasan Yusuf er-Ramuni (32), araçta asılı halde ölü bulunmuştu. İsrail polisinin kısa sürede olayı "intihar" olarak açıklaması tepkilere neden olmuş, Ramuni'nin Filistin medyasında yayınlanan fotoğraflarında yüz, sırt ve ayak kısmında morlukların olduğunun görüldüğü ifade edilmişti.

Kudüs'te bu sabah bir sinagoga düzenlenen saldırıda da 4 İsrailli hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. İsrail polisi, "Kudüs'ün Har Nof Mahallesi'ndeki sinagoga ellerinde bıçak ve baltalarla gelen 2 kişi, polisler tarafından öldürüldü. Saldırganlar Doğu Kudüslü" açıklamasında bulunmuştu. - Kudüs

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kudüs'teki Sinagog Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement