Kuduz Hastalığıyla Mücadele - Son Dakika
Yerel

Kuduz Hastalığıyla Mücadele

Kuduz Hastalığıyla Mücadele

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, kuduz hastalığıyla mücadele kapsamında 2014 yılı aşılama programı çerçevesinde 3 bin 100 hayvanın aşılandığını söyledi.

19.07.2014 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, kuduz hastalığıyla mücadele kapsamında 2014 yılı aşılama programı çerçevesinde 3 bin 100 hayvanın aşılandığını söyledi.

Kırbaş, kuduz hastalığının, insanlar dahil bütün sıcakkanlı memelilerde görülebildiğini, beyine yerleşerek felçlere, ölümlere yol açtığını belirtti.

2014 yılı içerisinde kentte görülen kuduz hastalığı vaka sayısının 8 olduğunu belirten Kırbaş, şunları kaydetti:

"Bu yılki aşılama programı kapsamında yapılması gereken 3 bin 100 hayvanın aşılamalar tamamlanmıştır. Ancak çıkan hastalıklar neticesinde 577 hayvana hastalık çıkışına özel aşılama yapılmıştır. Müdürlük olarak sahipsiz köpeklerin üremelerinin kontrolü ve aşılanmaları amacıyla belediyeler ile birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın 2014 yılında yeni başlattığı havadan yemleme ile yaban hayatı aşılama çalışmaları ise Kentte nisan ayında başlamıştı ve 3 yıl süre ile devam edecektir."

Kuduz hastalığı çıkan bölgelerde gerekli idari ve fenni tedbirler anında aldıklarını vurgulayan Kırbaş, hastalığın çıktığı bölgelerde İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli olarak köy halkını kuduza karşı bilgilendirdiklerini ve gerekli aşılamayı da yaptıklarını sözlerine ekeldi. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kuduz Hastalığıyla Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement