Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'a Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'a Soruşturma

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun\'a Soruşturma

İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk’ün onayı ile MHP’li Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun hakkında soruşturma açıldı.

22.09.2015 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk'ün onayı ile MHP'li Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun hakkında soruşturma açıldı.

İçişleri Bakanlığının 4 Ağustos 2015 tarihli yazılı kararına göre, basın mensuplarının Kula Süt Üreticileri Birliği Genel Kurul toplantısına girmesini engelleyen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun hakkında, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında kanunun 6'ncı maddesi gereğince soruşturma izni verilmesine karar verilirken, Başkan Tosun'un talimatıyla gazetecileri toplantıya almayan zabıta memurları hakkında soruşturma izni çıkmadı.

Kula'da gazetecilik yapan Hasan Yiğen, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve belediye çalışanları hakkında suç duyurusu yaptı. Böylece Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun hakkında soruşturma izni çıktı.

Kula Süt Üreticileri Birliğinin 15 Mart 2015 tarihinde Yunus Emre Kent Meydanı konferans salonunda yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısına Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'un talimatı ile zabıta görevlileri tarafından gazeteci Hasan Yiğen ve Alaettin Yakın toplantıya alınmadı. Gazeteciler mağdur edildiği için 17 Mart 2015 tarihinde Kula Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçe ile İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan ön inceleme sonucu İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk onaylı Başkan Hüseyin Tosun hakkında soruşturma açılmasına izin verildi.

ADALET YERİNİ BULACAK

Gazeteci Hasan Yiğen, Kula Cumhuriyet Savcılığına verdiği suç duyurusu sonucunda yapılan ön inceleme sonucu soruşturmaya izin verilmesi ile birlikte hukuk sürecinin başladığını ifade ederek şöyle konuştu: "15 Mart 2015 tarihinde Kula Belediyesinden ayrı tüzel kişiliği bulunan Kula Süt Üreticileri Birliğinin Yunus Emre Kent Meydanı konferans salonunda yapılan genel kurulunda Süt Üreticileri Birliğinin bir isteği ve talebi olmadığı halde Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'un talimatıyla Kula Belediyesi zabıta ekiplerince gazeteci arkadaşım Alaattin Yakın ile birlikte salona girmemiz engellenerek mağdur bırakıldık. Hüseyin Tosun'un haksız yere gazetecileri engellediği ve bu yapılan iş ve eylemlerin suç unsuru teşkil ettiği için yaptığım şikayetin incelenerek hazırlanan raporda, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun hakkında soruşturma açılması talebi İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ün onayına sunuldu. Bakan Öztürk'ün raporu onaylamasıyla Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'a mahkeme yolu göründü."

Yiğen, "Bugüne kadar Kulahaber Gazetesi olarak yaptığımız haberlerin her zaman arkasında olduğumuzu okuyucularımıza yansıttık. Hakkımızı her zaman aradık şikayetimizle birlikte yapılan incelemeler sonucunda suçlamalardan dolayı hakim karşısına çıkacak olan Hüseyin Tosun'u zor günler bekliyor" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'a Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement